26.3.15

ΣΥΡΙΖΑ: Να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές...

ΣΥΡΙΖΑ: Να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές στους υπεύθυνους των εθνικιστικών συνθημάτων... στους υπεύθυνους των εθνικιστικών συνθημάτων...


Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα εθνικιστικά συνθήματα ("όνειρό μας είναι...
στην Πόλη εμείς να μπούμε" κ.ά.) που ακούστηκαν από άνδρες των ΟΥΚ κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.
Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει «απερίφραστα τα επικίνδυνα για τη δημοκρατία συνθήματα που ακούστηκαν για άλλη μία φορά από μέλη ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων» και τονίζει πως πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο σε όλους ότι η ειρήνη και ο διάλογος αποτελούν τις μοναδικές οδούς συνύπαρξης, συμβίωσης καθώς και διπλωματικών και πολιτικών σχέσεων με όλες τις γειτονικές χώρες.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, «αποτελεί δημοκρατικό καθήκον όλων μας να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε όλες οι κατηγορίες των σωμάτων ασφαλείας της χώρας να πάψουν να αποτελούν θερμοκήπιο εθνικιστικής ρητορικής και ρατσιστικών προκαταλήψεων. Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς  να δώσουν τη σχετική εντολή ώστε να ξεκινήσουν αμέσως  όλες τις ενέργειες προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι της εκφώνησης των χτεσινών εθνικιστικών συνθημάτων και να επιβληθούν σε αυτούς οι προβλεπόμενες νόμιμες ποινές».
Για ευθεία πρόκληση κατά της δημοκρατίας κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, τονίζοντας πως πρόκειται για επικίνδυνα συνθήματα. «Είναι ωστόσο απολύτως εύγλωττα σε ό,τι αφορά την ύπαρξη και τη δράση οργανωμένων νεοφασιστικών πυρήνων στο εσωτερικό κρατικών μηχανισμών. Αναρωτιέται κανείς: Είναι ανεκτή από την ηγεσία του Λιμενικού ακροδεξιά πολιτική παρέμβαση ενστόλων σε δημόσιο χώρο; Και επιπλέον: Είναι αυτή η αποκρουστική κατήχηση μέρος της εκπαίδευσης των ΟΥΚ; Τι γίνεται άραγε στην καθημερινότητα, όταν δηλαδή δεν καταγράφουν οι κάμερες, με το σώμα αυτό;», αναρωτιέται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: