10.3.15

Ποινικές διώξεις για παράνομες προσλήψεις στο Ολυμπιακό Χωριό...

Δίωξη για κακούργημα σε βάρος στελεχών της Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ




Ποινική δίωξη σε βάρος κάποιων εκ των υπευθύνων του Ολυμπιακού Χωριού ΑΕ άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Η υπόθεση παραπέμπεται σε ανακριτή, ο οποίος καλείται να εξετάσει αν...
τελέστηκε το αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα της απιστίας στην υπηρεσία από κοινού τελεσθείσας άπαξ και κατ' εξακολούθηση με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ.

Κατά την Εισαγγελία, οι ευθύνες που οδήγησαν στην προκαταρκτική έρευνα, φέρονται προέκυψαν από έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφορούν στην αδικαιολόγητη πρόσληψη υπαλλήλων καθώς και στη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, ενώ σε μεγάλο ποσοστό έληγαν και σε χρόνο που η εταιρία δεν είχα πλέον αξιόλογο αντικείμενο και στην προεκλογική περίοδο του 2009

Στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου γίνεται λόγος και για μετατροπή 35 συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι συμβάσεις έληγαν σε χρόνο που η συγκεκριμένη εταιρία δεν είχε πλέον αξιόλογο αντικείμενο.

Στη συνέχεια και αφού η εταιρία σταμάτησε να λειτουργεί οι υπάλληλοι, σύμφωνα με πληροφορίες, πήραν μετάταξη  σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή "Με τον τρόπο αυτό εντάχθηκαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι στον δημόσιο τομέα στα πλαίσια μιας όλως εξαιρετικής διαδικασίας τακτοποίησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: