29.3.15

Μπακογιάννη: Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει σελίδα...

 Την είδηση ότι η Ρωσία κατά την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα θα άρει το εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ελλάδας, έδωσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ μιλώντας για τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, τόνισε πως ...
το κόμμα πρέπει να αλλάξει σελίδα. 

Μιλώντας στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΙ είπε πως αυτό θα γίνει για τη Ρουμανία, την Κύπρο και την Ελλάδα ενώ πρόσθεσε πως θα είναι μεγάλη ανακούφιση για τους αγρότες μας. 

Τόνισε ωστόσο πως ΧΡΉΜΑΤΑ δεν έχουμε να περιμένουμε από τη Ρωσία καθώς η οικονομία της είναι σε τραγική κατάσταση. 

Η κυρια Μπακογιάννη εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί η Ελλάδα να φτάσει σε στάση πληρωμών πριν από το Πάσχα, εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. 

Μιλώντας στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΙ, είπε πως δεν εύχεται κάτι τέτοιο πάντως και πως η λύση είναι στα χέρια της ελληνικής πλευράς.  

«Οι Κινέζοι ζητούν τις αποκρατικοποιήσεις του ΟΛΠ και να συνεχιστούν κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο Γιάννης Δραγασάκης», είπε η  Μπακογιάννη. 

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει σελίδα»

Για τη ΝΔ η κυρια Μπακογιάννη είπε πως «πρεπει να βρει τον βηματισμό της». «Εγώ διαφώνησα με το success story από την πρώτη στιγμή και δεν πιστεύω ότι υπήρχε», τόνισε ωστόσο στάθηκε στη μεγάλη συμβολή του κόμματος «στην σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, στη μείωση των ελλειμμάτων, στο ότι υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα». 

«Η κυβέρνηση έκανε μεγάλη προσπάθεια, έγιναν και λάθη», πρόσθεσε και υπογράμμισε πως «το κεντρικότερο λάθος ήταν στη φορολογική πολιτική». 
«Η κεντροδεξιά δεν πιστεύει στην υψηλή φορολογία, αυτή είναι η βασική διαφορά με την Αριστερά. Η χαμηλή φορολόγηση ελευθερώνει πόρους, ανοίγει έτσι θέσεις εργασίας. Δεν υπάρχει λύση με την υπερφορολογηση με λάθη και σπασμωδικές κινήσεις», τόνισε η Ντ.

Όπως επισήμανε «χρειάζεται μια μεγάλη κεντροδεξιά στην Ελλάδα, ένα αντίπαλο δέος στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα υπέυθυνο κόμμα, όχι με σύμβολο τον λαϊκισμό και τον αντιμνημονιακό αγώνα, αλλά ένα κόμμα που με υπευθυνότητα θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη σωστή γραμμή, θα ψηφίσει τα μέτρα στη Βουλή, και θα «πολεμάει» πολιτικές όπως αυτή του Παρασκευόπουλου για τον Ξηρό». 

«Η κυβέρνηση έχει τη συμπαράσταση όλων μας», είπε η  Μπακογιάννη για τις διαπραγματεύσεις ωστόσο τόνισε πως «δεν έχει δημοκρατική εντολή για ρήξη». «Αν ο ελληνικός λαός ήθελε ρήξη θα είχε δώσει πλειοψηφία στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΚΚΕ και στη ΧΑ», κατέληξε. 

Στο ερώτημα αν υπάρχει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ απάντησε χαρακτηριστικά: «Εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα που πρέπει να αποφασίσει το έκτακτο συνέδριο, η οργανωμένη βάση της ΝΔ». 

«Έχω πει στον Σαμαρά δεν έχει να φοβάται τίποτα από ένα συνέδριο», είπε και πρόσθεσε πως «πιστεύω πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γυρίσει σελίδα». 

«Καταλαβαίνω την ανάγκη για δικαίωση, αλλά αυτό κάθε φορά βάζει δεσμά στα κόμματα», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «χρειάζεται επανίδρυση η ΝΔ στον τρόπο λειτουργίας, στη συλλογικότητά της, θέλει άλλα πρόσωπα στην ηγεσία». 

Η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν έχει προσωπική ατζέντα αλλά θα σταθεί αρωγός στην πρωτοπορία του αγώνα. 

Στο ερώτημα για τις προσωπικές της σχέσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είπε πως τα έχει κλείσει τα κεφαλαια αυτά. «Ναι έριξε την κυβέρηνηση Μητσοτάκη, ναι είχα θέματα από παλιά, αλλά δεν κρατάς βεντέτες στην πολιτική».
πηγη newpost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: