2.3.15

Σαρκοζί για Τσίπρα: «Έφαγε το καπέλο του» ...

...καταπίνοντας τις προεκλογικές του υποσχέσεις...
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Νικολά Σαρκοζί, χαρακτηρίζοντας την εκλογή του Ελληνα πρωθυπουργου, «κατάντια». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Figaro», ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας ανεφερε πως...
ο Τσίπρας «έφαγε το καπέλο του» και «κατάπιε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις».

Ερωτηθείς αν «οι διαπραγματεύσεις Βρυξελλών και Αθήνας τελικά έβαλαν μυαλό στους Έλληνες. Μήπως θα είχατε προτιμήσει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ;», ο Νικολά Σαρκοζί  δήλωσε χαρακτηριστικά: «Παρατηρώ ότι ο Τσίπρας οπισθοχώρησε. Δεν θέτει σε αμφισβήτηση τις ιδιωτικοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού στο Πειραιά, δεν θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό και δεν θα προσλάβει δημόσιους υπαλλήλους.
Ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία με τα συντονισμένα χειροκροτήματα του Μελανσόν και της Λεπέν. Και σε όλους όσους χειροκρότησαν το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, λέω το εξής: να που θα μας οδηγούσε η ψήφος υπέρ της Λεπέν. Ακόμα δεν κέρδισε τις εκλογές ο κ. Τσίπρας και παίρνει πίσω τις προεκλογικές υποσχέσεις, έχει ήδη γονατίσει. Να που κατάντησε ένα αδελφικό κράτος στην καρδιά του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: