4.3.15

«Κολαστήρια, όπως η Αμυγδαλέζα, πρέπει να κλείσουν»...

«Κολαστήρια, όπως η Αμυγδαλέζα, πρέπει να κλείσουν»«Κολαστήρια όπως αυτό της Αμυδαλέζας πρέπει να κλείσουν δεν μπορούμε να βάζουμε φυλακή τους μετανάστες επ’ αόριστον», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, μιλώντας το πρωί στον ΣKAI.

Ο...
Κορωνάκης διευκρίνισε, ότι σε μια μέρα δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα, αλλά πρέπει να αλλάξεις τη μεταναστευτική πολιτική. «4.500 μετανάστες έρχονται σήμερα στην Ελλάδα, δεν είναι ορδές», σημείωσε. Όπως επισήμανε, η ΕΕ έχει υποχρέωση να ξαναδεί τη μεταναστευτική πολιτική, δεν λύνεται το πρόβλημα με τη λογική "ο μετανάστης μπήκε στην Ελλάδα εδώ μένει"».

«Βγήκε έγγραφο χωρίς να είναι σε γνώση του υπουργού και του αρχηγού της αστυνομίας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε επίσης στον Σκάι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δεν αποκήρυξε πτυχές του εγγράφου.

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «έχουμε τη δήλωση Πανούση ότι η Ελλάδα μπορεί να καταγγείλει τη συνθήκη Σένγκεν (σ.σ στον ΣΚΑΪ) κάνοντας τους Έλληνες πολίτες δεύτερης κατηγόριας στην ΕΕ, τις δηλώσεις Χριστοδουλοπούλου σε άλλο μήκος κύματος, το συνωμότη υποστράτηγο που υπέγραψε το έγγραφο που ήταν επίσημο και είχε κοινοποιηθεί και ξέρουμε και την τοποθέτηση της Αυγής με τον τίτλο "Προβοκάτσια Σαμαρά"», πρόσθεσε.

Οικονομία

Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, ότι «αξιολογούμαστε για την αναδιοργάνωση του δημόσιου και το χτύπημα της φοροδιαφυγής, πράγματα του προγράμματός μας, όχι για τα νέα μέτρα λιτότητας. Θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και θα αντικατασταθεί ο φόρος για τη μεγάλη ακίνητη περιούσια».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολούθησε ό,τι της λέγανε προκαλώντας τεράστια καταστροφή στην κοινωνία», πρόσθεσε ο κ. Κορωνάκης. 

«Στο τέλος του τετραμήνου αναπόφευκτα θα υπογραφεί μνημόνιο 3» δήλωσε από την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης. «Καλωσορίζω την στροφή της κυβέρνησης στο ρεαλισμό, για ένα διάστημα φάνηκε ότι προετοιμαζόταν για ένα μοντέλο Τσάβες», διευκρίνισε.

«Θα οδηγούμασταν για πρώτη φορά στα βράχια, προτιμώ τη συμφωνία παρά να υπάρχει σύγκρουση» τόνισε ο πρώην υπουργός, διευκρίνισε. «Το μνημόνιο υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει» πρόσθεσε όμως, κάνοντας λόγο για «βαφτίσια» με αφορμή τη μετονομασία της τρόικας σε θεσμούς. «Ο Μαζούχ ο ίδιο ήταν και πριν, ίδιος είναι και τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, ενώ χαρακτήρισε τον Γιάννη Βαρουφάκη «σόουμαν».


newsbeats.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: