21.3.15

Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη χώρα...

Μαραθώνιος συσκέψεων στο Μαξίμου για τη λίστα μεταρρυθμίσεων
Θα πάω στην Μέρκελ, χωρίς την πίεση της διαπραγμάτευσης...
«Είναι η ώρα για σκληρή δουλειά», δηλώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. 

«Δεν είναι ώρα για...
πανηγυρισμούς», τονίζει ο Τσίπρας σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής", «αλλά για δουλειά, σκληρή δουλειά». Και προσθέτει, πως, «διαπραγματευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε. Συζητάμε, αλλά ταυτόχρονα νομοθετούμε».

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση, είπε πως «τις έχουμε ήδη ξεκινήσει,  προσπαθώντας όχι μόνο να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα, αλλά να κερδίσουμε και τα χαμένα χρόνια». 

«Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να προωθήσουμε αλλαγές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν, είτε γιατί είχαν δεσμεύσεις με ισχυρά συμφέροντα, είτε γιατί δεν είχαν τη λαϊκή στήριξη» , δήλωσε και πρόσθεσε: 

«Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη χώρα και αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς, από την κυβέρνηση».

Σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του στο Βερολίνο κατέληξε λέγοντας:

«Τη Δευτέρα θα βρίσκομαι στο Βερολίνο προκείμενου να συναντηθώ με τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Μια συνάντηση που δε θα "πιέζεται" από τις διαπραγματεύσεις. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς θα μπορέσουμε και οι δυο πλευρές να συζητήσουμε για τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την Ευρώπη αλλά και για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: