20.3.15

Ασταμάτητη η γαλλική ακροδεξιά...

Το ακροδεξιάς ρητορικής Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία φέρεται να διασφαλίζει καθαρή νίκη, μερικές μέρες πριν τον...
πρώτο γύρο στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας, την ερχόμενη Κυριακή. 
Τα ποσοστά του κυμαίνονται στο 30% και λίγο υψηλότερα σε ορισμένες έρευνες.
Ακολουθεί το κεντροδεξιό UMP με 27% και από μεγάλη απόσταση κοιτάζουν οι Σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ κοντά στο 20%. Οι ελπίδες στρέφονται πλέον στον δεύτερο γύρο, όπου αναμένεται να ανακοπεί η ανοδική πορεία του FN, προς την κορυφή, το οποίο ανήλθε στην πρώτη θέση και στις τελευταίες ευρωεκλογές.

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς προειδοποίησε για την ενίσχυση της Λεπέν, κάνοντας λόγο για «καταστροφή», «διάλυση», «φόβο» και «αγωνία».

Μόνο κινδυνολογία

Κοινό μυστικό στο Παρίσι, όπως διαπιστώνει η εφημερίδα Monde, είναι πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει εγκαταλείψει τον αγώνα να κερδίσει όσους στρέφονται στη Λεπέν και ποντάρει στη συσπείρωση των ψηφοφόρων κέντρου και αριστεράς.

Από την πλευρά της η Liberation, επικαλούμενη στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αναφέρει ότι πλέον η κινδυνολογία για το Εθνικό Μέτωπο είναι το μοναδικό που έχει απομείνει στον Βαλς για να κινητοποιήσει τη δυσαρεστημένη βάση των ψηφοφόρων που πρόσκεινται στο κέντρο και την Αριστερά.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: