22.3.15

Η μοναδική επιλογή του Σαμαρά...

Και ενώ η δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους συνεχίζεται παρά το κλίμα έντασης που μεσολάβησε, η ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί το πρόγραμμά της. Μετά τα...
μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση προχωρεί και η ρύθμιση για τις 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία επίσης στηρίχθηκε από την ευρεία πλειοψηφία της Βουλής.

Την ίδια ώρα, η Κομισιόν αποφάσισε να ανοίξει τον δρόμο της χρηματοδότησης με κονδύλια ύψους περίπου δύο δισ. ευρώ των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την καταπολέμηση της ανεργίας, που θα προετοιμάσει η ελληνική κυβέρνηση. Η απόφαση αυτή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς τα κονδύλια αυτά θα κατευθυνθούν στην ανακούφιση συνανθρώπων μας που περνούν δύσκολες ώρες.

Και ενώ η ελληνική κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη για την χώρα προκειμένου να την απεγκλωβίσει από τη μέγγενη των μνημονιακών πολιτικών και της σκληρής λιτότητας, έρχεται και πάλι ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. να επαναφέρει την αλήστου μνήμης πολιτική του, την ώρα που και οι εταίροι αποφάσισαν ότι η Αθήνα θα κριθεί πλέον από τις μεταρρυθμίσεις που η ίδια θα πάρει.

"Βαθμολογητές του θα είναι η τρόικα στην Αθήνα και το Eurogroup στις Βρυξέλλες" δήλωσε ο Σαμαράς μπερδεύοντας προφανώς τις μεταρρυθμίσεις που θα αποφασίσει και θα υλοποιήσει η ίδια η νέα ελληνική κυβέρνηση με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων που προωθούσε η δική του κυβέρνηση. Ο Σαμαράς έχει μόνο μία επιλογή, αν θέλει πραγματικά να βοηθήσει τη χώρα. Να στηρίξει τη διαπραγμάτευση χωρίς μισόλογα και διφορούμενες δηλώσεις και να απεγκλωβιστεί από τις μνημονιακές του εμμονές...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: