14.3.15

Θα αναλάβει πρωτοβουλίες για συναίνεση, ο Προκόπης...

Παυλόπουλος: Θα αναλάβω πρωτοβουλίες για συναίνεση«Δεν θα είναι τυπικός ο ρόλος μου, θα είναι στο πλαίσιο του Συντάγματος», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της τελετής επίδοσης συγχαρητηρίων.
 «Θα εξαντλήσω τα...
περιθώρια μαζί με τις δημοκρατικές δυνάμεις, ωστε ο λαός να βρει το δρόμο του και ο τόπος την αξιοπρέπειά του», πρόσθεσε. 

«Η Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική Ένωση. Είναι Ευρώπη των λαών, των δικαιωμάτων για να μην ζήσουν οι λαοί τον εφιάλτη των παγκοσμίων πολέμων», δήλωσε επίσης.

«Σε ό,τι αφορά στη συναίνεση θα αναλάβω πρωτοβουλίες που προβλέπονται στο πλαίσιο των Συντάγματος. Το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών λειτουργεί σύμφωνα με συνθήκη του πολιτεύματος, που λειτουργεί υπό τον όρο ότι θα το δεχθεί ο πρωθυπουργός. Ρόλος μου είναι να μπορέσω να ενώσω τις δημοκρατικές δυνάμεις».

«Όταν μιλάμε για μνημόνια πρέπει να εξετάζουμε σε τι συνθήκες υπογράφησαν. Η νομισματική Ένωση ήταν μέρος της ενοποίησης. Η ευρωζώνη βρέθηκε ανέτοιμη, δεν οργανώθηκε για να φτιάξει μνημόνια. Πρέπει η Ευρώπη να γυρίσει στην κατεύθυνση των πυλώνων που είχε», είπε μεταξύ άλλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: