16.3.15

Λαφαζάνης: Η ΡΑΕ να πάρει πίσω τις αυξήσεις στο ρεύμα...

Να επανεξετάσει τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αλλιώς η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για...
την ακύρωση τους ζήτησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε: «Ζητήσαμε να πάρει πίσω τις αυξήσεις, αν δεν το κάνει, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλίες, με όλους τους δυνατούς τρόπους, για να ακυρωθούν οι απαράδεκτες αυξήσεις» και έθεσε παράλληλα θέμα επανεξέτασης των αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ, ώστε η κυβέρνηση να λαμβάνει όλες τις μείζονες αποφάσεις.

«Είναι αδιανόητο τις αυξήσεις στα τιμολόγια να τις αποφασίζουν οι ανεξάρτητες αρχές και φοβούμαι ότι επίκεινται κι άλλες αυξήσεις», ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και χαρακτήρισε σκανδαλώδες το γεγονός ότι η απόφαση για τις αυξήσεις που ελήφθη πριν τις εκλογές δεν δημοσιοποιήθηκε, ούτε στην συνάντηση που έγινε πρόσφατα στο υπουργείο με παρόντες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης η απόφαση ελήφθη στις 30/12/2014 αλλά κρατήθηκε στο συρτάρι και εμφανίστηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στις 4/3/2015, απόφαση που τον αιφνιδίασε, όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.  

«Πρόκειται για συμπαιγνία με τα κυβερνητικά κόμματα και για μεθόδους εξαπάτησης του ελληνικού λαού που θα κληθεί να πληρώσει τις αυξήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του, σχετικά με το κατά πόσο θα υπάρξουν νέες αυξήσεις στα ηλεκτρικά τιμολόγια, κάνοντας την εκτίμηση ότι για να αλλάξει η κατάσταση και να υπάρξουν μειώσεις θα πρέπει μεσοπρόθεσμα να εφαρμοστεί ένας κεντρικός σχεδιασμός από τη κυβέρνηση.

Για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε προωθημένο στάδιο πώλησης της εταιρίας», σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση, καθώς όπως είπε, δεν περνά στα χέρια ιδιωτικής εταιρίας, αλλά στο αζέρικο δημόσιο. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι δεν είναι πολλά αυτά που μπορεί να κάνει πλέον η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία τότε η συμφωνία αυτή πιθανότατα δεν θα είχε γίνει και ανέφερε πως εκκρεμεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Ανταγωνισμό και πως ανάλογα με την έκβαση της υπόθεσης, η κυβέρνηση θα σταθμίσει τις επιλογές της...
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: