2.3.15

Οι όροι Ντάισελμπλουμ για να δώσει ρευστό...

Οι όροι Ντάισελμπλουμ για να δώσει ρευστό στην Αθήνα το Μάρτιο
... στην Αθήνα τον Μάρτιο...
Παράθυρο για χρηματοδότηση της Ελλαδας ακόμη και μέσα στον Μάρτιο αφήνει τωρα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, την ώρα που η πίεση προς την Αθήνα είναι τεράστια, καθώς η ΕΚΤ φαίνεται να μπλοκάρει ακόμη και τη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στις...
ανανεώσεις των εντόκων γραμματίων.

Συγκεκριμένα, ανοιχτός στο ενδεχόμενο να δοθεί κάποια υπο-δόση στήριξης στην Ελλάδα ακόμα και πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εμφανίζεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας όμως πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη πραγματικής προόδου στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

«Το μήνυμά μου στους Έλληνες είναι: Προσπαθήστε να αρχίσετε το πρόγραμμα ακόμα και πριν τελειώσει όλη η διαπραγμάτευση. Υπάρχουν στοιχεία που μπορείτε να αρχίσετε σήμερα. Αν το κάνετε αυτό, τότε σε κάποιο σημείο τον Μάρτιο, ίσως μπορεί να υπάρξει μια πρώτη εκταμίευση. Αλλά αυτό θα απαιτούσε πρόοδο και όχι μόνο προθέσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup, σε συνέντευξή του στους «Financial Times».

Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει την υιοθέτηση κάποιων εκ των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που τους ζητούν οι δανειστές της αν θέλει να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα μέρος της χρηματοδότησης, με φόντο τις υποχρεώσεις για τον Μάρτιο, προειδοποιεί.

Αν ξοδέψουμε δύο μήνες συζητήσεων, χωρίς να γίνεται τίποτα (από μέτρα) στο τέλος Απριλίου θα έχουμε μεγάλα προβλήματα δηλώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: