26.3.15

Οκτώ αεροπορικές τραγωδίες από αυτοκτονίες πιλότων...


Με αφορμή τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, που στοίχισε τη ζωή σε 150 άτομα, και τη δήλωση εισαγγελέα της Μασσαλίας πως ο 28χρονος συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτζ έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος, διαβάστε οκτώ αεροπορικά δυστυχήματα που οφείλονται σε αυτοχειρία των πιλότων, από το 1982 μέχρι...
σήμερα. 


Σύμφωνα με το Δίκτυο Ασφάλειας της Αεροπορίας* (Aviation Safety Network) υπήρξαν τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις αεροπορικών δυστυχημάτων που σχετίζονται με  αυτοκτονία του πιλότου τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ ένα ακόμη που βρίσκεται εκτός της σχετικής λίστας του Δικτύου είναι το δυστύχημα της Japan Airlines το 1982 που αποδόθηκε σε αυτοκαταστροφική μανία του πιλότου. Επίσης το ενδεχόμενο αυτοκτονίας κυβερνήτη είναι και ένα από τα σενάρια που έχουν διατυπωθεί για την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines τον Μάρτιο του 2014, στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι.

26 Σεπτεμβρίου 1976- 12 νεκροί
Ένας Ρώσος πιλότος έκλεψε ένα αεροσκάφος τύπου Antonov 2 και το έριξε πάνω στην πολυκατοικία όπου ζούσε η πρώην γυναίκα του στο Νοβοσιμπίρσκ. Η πτώση στοίχισε τη ζωή του ίδιου του πιλότου και 11 κατοίκων, ενώ η πρώην γυναίκα του δεν ήταν ανάμεσα στα θύματα.

22 Αυγούστου 1979 - 4 νεκροί
Ένας 23χρονος μηχανικός, ο οποίος είχε μόλις απολυθεί από το αεροδρόμιο, εισήλθε στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά στην Κολομβία και έκλεψε ένα στρατιωτικό αεροπλάνο HS-748. Το HS-748 καταστράφηκε όταν συνετρίβη σε ένα προάστιο Μπογκοτά, λίγο μετά την απογείωσή του. Ο μηχανικός που ήταν μόνος του στο αεροπλάνο σκοτώθηκε, μαζί με τρία άτομα στο έδαφος.

9 Φεβρουαρίου 1982 - 24 νεκροί
Ο κυβερνήτης αεροσκάφους DC-8 της Japan Airlines το συντρίβει κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, κοντά στο Τόκιο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 24 άνθρωποι. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κυβερνήτης είχε υποστεί μια κρίση αυτοκαταστροφικής μανίας.

13 Ιουλίου 1994 - 1 νεκρός
Ένας Ρώσος μηχανικός της Πολεμικής Αεροπορίας έκλεψε το αεροσκάφος στο Kubinka AFB με σκοπό να αυτοκτονήσει. Το αεροσκάφος συνετρίβη όταν ξέμεινε από καύσιμα.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Μικαέλας Κόλλια (tvxs.gr), ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: