11.3.15

Αποκάλυψη Στρατούλη: Στουρνάρας και Βρούτσης χάριζαν εκατομμύρια...


Στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτηση έφερε το ζήτημα των τριγωνικών συναλλαγών μέσω των οποίων μεγάλες εταιρείες γλιτώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια σε φόρους, μιλώντας σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης

«Στις...
6/12/2013 κουβεντιάζαμε για καταπολέμηση μαύρης και αδήλωτης εργασίας και καταπολέμηση εισφοροδιαφυγής. Την υστάτη ώρα έρχεται άσχετη τροπολογία που υπέγραφαν Στουρνάρας και Βρούτσης. Η τροπολογία χάριζε αναδρομικά φόρους και πρόστιμα 1,2 δις ευρώ που είχε υποβληθεί σε δύο εταιρείες με διυλιστήρια, Λάτση και Βαρδινογιάννη, οι οποίοι, παρά το ότι το 2010 είχαν απαγορευθεί οι τριγωνικές συναλλαγές, είχαν προχωρήσει σε τέτοιες συναλλαγές  με ενδιάμεσες, παράκτιες εταιρείες στην Κύπρο»,  δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός απαντώντας στον βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κάνει κάτι για να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

Ο κύριος Στρατούλης υπενθύμισε πως εκείνη την φορά η τροπολογία δεν είχε περάσει γι αυτό προηγούμενη κυβέρνηση και ο νυν διοικητής της ΤτΕ επεδίωξε 5 φορές να περάσει αυτή η τροπολογία. Τελικά όντως πέρασε με την πέμπτη σε άσχετο νομοσχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις απολύσεις  με τις ψήφους 142 βουλευτών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, χωρίς δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία των 151.

«Εμείς είναι δεδομένο ότι θα καταπολεμήσουμε και θα τιμωρήσουμε αυτό το φαινόμενο. Δεν μας κρατάει κανείς από αυτούς στο χέρι. Δεν μας έχει χρηματοδοτήσει πολιτικούς αγώνες ούτε μίζες.», κατέληξε ο υπουργός.

stokokkino.gr

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: