4.3.15

Ζουγκλα παραπληροφόρησης...


BINTEO...

NEA ANAΡΤΗΣΗ

Έντονη ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, για το έγγραφο με θέμα την «νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών» που είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Τρίτης.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο κ. Πανούσης ανακοίνωσε ότι...

το ανακλήθηκε το έγγραφο και δόθηκε εντολή για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ζήτησε τις παραιτήσεις των υπευθύνων.

«Ανακάλεσα τη διαταγή πρωί πρωί, διέταξα να γίνει ΕΔΕ και ο αρχηγός ζήτησε τις παραιτήσεις», ανέφερε, για να προσθέσει: 

«Εκτός από την Αμυγδαλέζα που ακούσατε από εμάς για μεταναστευτική πολιτική; Και θα γινόταν με την υπογραφή ενός ταξίαρχου;».
«Κανείς δεν τηλεφώνησε τον υπουργό»

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι η διαταγή δεν είχε την υπογραφή του.

«Θα ξεκινήσω με ένα πρόβλημα δεοντολογίας, πώς γίνεται να έρχεται ένα έγγραφο που δεν έχει υπογραφή πολιτικού και να δημιουργείται αυτός ο πανικός. Είναι δεοντολογία αυτό;», είπε και συμπλήρωσε:

«Θέλανε να δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα. Πώς βγήκαν έτσι οι ανακοινώσεις από μια είδηση της τηλεόρασης και βρέθηκε πρώην πρωθυπουργός να κάνει ανακοινώσεις;».

Όπως σημείωσε, «κανείς δεν τηλεφώνησε τον υπουργό. Είδα εντολές Πανούση και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Πάμε σε μια ζούγκλα παραπληροφόρησης που πρέπει να λυθεί μία και για πάντα».

Τι προηγήθηκε 

«Φωτιές» στο κυβερνητικό επιτελείο και έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ άναψε απόφαση με θέμα την «νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών» που είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Τρίτης.

Δεν έχει καμιά ευθύνη το υπουργείο Εσωτερικών για το έγγραφο που κυκλοφόρησε χθες και που φέρνει την κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να μην συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστες παρά μόνο να ελέγχονται, δήλωσε στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης.

«Καμία σχέση και ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είτε του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είτε του νέου υπουργείου Μετανάστευσης. Την ευθύνη του εγγράφου την έχει όποιος την υπογράφει και άρα υπάρχει θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός των Εσωτερικών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η σημερινή (04/03) δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση στην εφημερίδα «Η Αυγή». Ο κ. Πανούσης προανήγγειλε ότι «θα πέσουν τα κεφάλια» όσων, θεωρώντας πως είναι κομμένοι από τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., «προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες», δίνοντας μια άλλη διάσταση στο όλο ζήτημα.


Στο θέμα αναφέρθηκε με δηλώσεις του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή».
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης όταν με δήλωσή του ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς τοποθετήθηκε σχετικά. 

«Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα», τόνισε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη.

Η απάντηση του μεγάρου Μαξίμου ήταν σχεδόν άμεση. Σε ανακοίνωση που εξεδόθη αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας από το κυβερνητικό επιτελείο γίνεται μεταξύ άλλων λόγος για: «κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση του κ. Σαμαρά».

«Η ανευθυνότητα του κ. Σαμαρά είναι γνωστή -άλλωστε όλοι ξέρουν που έχει οδηγήσει τη χώρα με τις πολιτικές του. Θα περιμέναμε, όμως, πριν υιοθετηθεί η είδηση να διασταυρωθεί –απ’ όλους! Ας σταματήσουν, επιτέλους, τα επικίνδυνα παιχνίδια που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Και ας γνωρίζουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι θα χυθεί άπλετο φως», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.


Στο θέμα τοποθετήθηκε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με σημερινή διαταγή του Αρχηγείου και του Αρμόδιου Κλάδου, διατάσσεται «ουσιαστικά» η πλήρης εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα 6μηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών που κρατούνταν με το αιτιολογικό της παράνομης εισόδου, αλλά κυρίως η Μ Η κράτηση ΚΑΝΕΝΟΣ που στο μέλλον θα εισέρχεται παράνομα στη χώρα. Αντιθέτως η 7μηνη ουσιαστικά νομιμοποίησή τους - αφού ταυτοποιηθούν - θα τους καθιστά ισότιμους πολίτες στη χώρα μας». Παράλληλα, ζητά εξηγήσεις για το πως θα πρέπει να κινούνται τα μέλη της από δω και πέρα.

real.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: