7.3.15

Γερμανική τηλεόραση: Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα...



... να ζητήσει τα «πολεμικά χρέη» (ΒΙΝΤΕΟ)...
Αποτέλεσμα μιας έντονης (και συχνά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας) προσπάθειας του Μανώλη Γλέζου, του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές οφειλές, πολιτών που θέτουν το θέμα παντού, δημοσιογράφων και ερευνητών, είναι η ανάδειξη του θεμάτων των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, μέσα στην...
Γερμανία. Έτσι το Γερμανικό κανάλι ασχολήθηκε ξανά με το θέμα.


Δείτε το βίντεο (στα Γερμανικά) αλλά και μια συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου, που δόθηκε μέσα στο Γερμανικό κοινοβούλιο στα τέλη Ιανουαρίου.

Το σημείωμα της εκπομπής

«Γερμανικά χρέη του πολέμου στην Ελλάδα.  Τους τελευταίους μήνες, τέθηκε το ερώτημα κατά τις συζητήσεις σχετικά με το χρέος της Ελλάδα συχνά πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να αυξήσει οικονομικές απαιτήσεις για αποζημίωση για τη ναζιστική αδικία. Παρά το γεγονός ότι τα έγγραφα δείχνουν υφίστανται μια τέτοια επιλογή, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας τέτοιες αξιώσεις απέρριψε και πάλι και πάλι.



Στο τελευταίο τεύχος του ενημερωτικού προγράμματος «Μετωπική 21» παρουσιάζονται οι ελληνικές απαιτήσεις για αποζημίωση και αποκατάσταση κάτω από το μικροσκόπιο,
παρουσιαστής Ilka Μπρεχτ.

Το άρθρο περιλαμβάνει συνεντεύξεις με Εισαγγελέα Martin Klingner και με τον Αργύρη Σφουντούρη, δάσκαλο και ανθρωπιστή σε μια σφαγή στο Δίστομο (Κεντρική Ελλάδα) έχασε τεσσάρων ετών το 1944 όλη την οικογένειά του».


Και η συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου



Πηγή: "Κίνηση Ενεργοί Πολίτες"


Δεν υπάρχουν σχόλια: