29.3.15

ΝΥΤ: Εχει τα κότσια ο Τσίπρας;..

«Έχει τα κότσια ο Τσίπρας ώστε να τα "σπάσει" με την ακροαριστερή πτέρυγα του κόμματος του;», διερωτάται ο αρθρογράφος των New York Times, Χιούγκο Ντίξον, σε...
νέο δημοσίευμά του για την χώρα μας, τονίζοντας πως η μοίρα της Ελλάδας κρίνεται από την απάντηση αυτή.

Σύμφωνα με τον Ντίξον, μια οδυνηρή συμφωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τους πιστωτές θα τον φέρει σε αντιπαράθεση με το ακρο-αριστερό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό και όπως υποστηρίζει, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να συγκρουστεί μαζί τους, το θέμα είναι «αν έχει τα κότσια».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα των NYT, οι άμεσες προοπτικές για την Ελλάδα είναι επικίνδυνες και η Αθήνα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία στα μέσα Απριλίου, αν οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν δανείσουν κεφάλαια ή αν δεν βρει χρήματα μέσω άλλων πηγών.

Το κεντρικό θέμα βραχυπρόθεσμα είναι αν οι προτάσεις μεταρρυθμίσεων που θα κατατεθούν τη Δευτέρα είναι επαρκείς για να ξεκλειδώσουν κάποια πίστωση, αναφέρει ο κ. Ντίξον, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έστειλε διαπραγματευτές το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες για να «μεταφέρουν» το πακέτο μετά από μια εβδομάδα κατά την οποία τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα πέτυχαν ελάχιστα.

Σύμφωνα με τον Ντίξον, o Τσίπρας μπορεί να «παίξει» με την ιδέα των πρόωρων εκλογών για να ανανεώσει την υποστήριξη του ελληνικού λαού προς το πρόσωπό του, σε περίπτωση που ακολουθήσει τη σκληρή γραμμή.

Δεδομένου ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται σε «αποδιοργάνωση» και η δημοτικότητά του είναι υψηλή, ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να ελπίζει σε μια νίκη, σύμφωνα με το δημοσίευμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: