9.3.15

Βαρουφάκης: Eμείς είμαστε οι συγγραφείς της κοινής μας μοίρας...

«Την Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες»
 "Λύνεται το πρόβλημα με το χρηματοπιστωτικό κενό της Ελλάδας".
-Δεν υπήρξε διαφωνία με την Πορτογαλίδα ομόλογο μου...
«Από την Τετάρτη θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να παράσχουμε στους θεσμούς όλα τα απαιτούμενα στοιχεία που χρειάζονται από τα υπουργεία, ώστε να...
μπορούν να βασίζονται σε δεδομένα. Κατά συνέπεια, οι μεταρρυθμίσεις, μαζί με έναν κοινό σχεδιασμό για τους επόμενους μήνες, θα αποτελέσουν τη βάση του review, ενώ αυτό που μας έχει εγγυηθεί το σύνολο των θεσμών, είναι πως με την εκκίνηση της διαδικασίας, την Τετάρτη, ξεκινά παράλληλα και η επίλυση των προβλημάτων. Λύνεται το χρηματοπιστωτικό κενό που υπάρχει στην Ελλάδα», δήλωσε ο Βαρουφάκης, εξηγώντας πώς θα καλυφθούν οι χρηματοπιστωτικές ανάγκες της Ελλάδας κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.
Και πρόσθεσε: «Από την πλευρά μας, όποιες σημαντικές κινήσεις κάνουμε, που θα έχουν αντίκτυπο στις χρηματοπιστωτικές ανάγκες, θα τις καταθέτουμε προς συζήτηση με τους θεσμούς, όμως σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα ζητεί άδεια για το κάθε τι που θα κάνει».

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε μεταξύ άλλων, πως «η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου είναι υπό εφαρμογή και στο πλαίσιο αυτής της εφαρμογής η ρευστότητα της ελληνική κυβέρνησης θα διασφαλιστεί».

Όποιες σημαντικές κινήσεις κάνουμε σε νομοθετικό πλαίσιο που έχουν αντίκτυπο σε δημοσιονομικά ή ανάπτυξη, θα τις συζητάμε με τους θεσμούς. Να συμφωνήσουμε από κοινού με τους θεσμούς για να εφαρμόσουμε κάποια πράγματα και μετά να κριθούμε, όμως πλέον είμαστε εμείς οι συγγραφείς της κοινής μας μοίρας. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα επιτυχώς, τόνισε ο κύριος Βαρουφάκης.

Όσον αφορά στις διαρροές από το Eurogroup περί διαφωνίας του Έλληνα υπουργού με την Πορτογαλίδα ομόλογό του, ο Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι δεν είχαν καν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και το διέψευσε κατηγορηματικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: