27.3.15

Άστατος ο καιρός...

 Ισχυρές καταιγίδες...


Άστατος θα είναι και σήμερα Παρασκευή ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα με...
βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα δυτικά, βόρεια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Oι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, στα κεντρικά και νότια.

Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες,

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου), 15 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 22 βαθμούς στην Κρήτη, 15 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.


Πιο αναλυτικά:

Άστατο καιρό με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και βόρεια περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές ενώ από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου το βράδυ πιθανόν να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις καθώς τοπικά θα φτάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες όπου πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί φτάνοντας ακόμα και τα 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 18 βαθμούς Κελσίου...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: