21.3.15

Μεταξύ δημοτικού και κιτς...


Συζητήσεις εχει προκαλέσει το κοινό σχέδιο υπουργείου Άμυνας και Περιφέρειας Αττικής την παρέλαση της 25ης Μαρτίου να ακολουθήσει γλέντι στο Σύνταγμα, με δημοτικούς χορούς και τραγούδια.
Την οργάνωση εχει αναλάβει η...
περιφερεια Αττικης και θα χορεψουν η Παγκρητιος Ενωση, η Πανθεσσαλικη Στεγη, το Λυκειο των Ελληνιδων, το χορευτικο συγκροτημα απο τα Καλαβρυτα, θρακιωτικα σ
ωματεια, ποντιακα και μικρασιατικα.

Και οι εξέδρες στήνονται διαφορετικά από ότι τα προηγούμενα χρόνια έτσι ώστε να δημιουργείται μεγάλο άνοιγμα και οι επίσημοι να μην έχουν πλάτη το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Αντιδράσεις είχαμε και από τα πολιτικά κόμματα με τον τομεάρχη της ΝΔ, Γιάννη Κεφαλογιάννη να δηλώνει ότι η παρελαση θα πρεπει να αποτελει φορο τιμης στους Ελληνες ηρωες, πάντα όμως σε αρμονία με την παρούσα δημοσιονομική κατάσταση της πατρίδας. "Μακριά από περιττές επιδείξεις και προσπάθειες προσωπικής προβολής του οποιουδήποτε" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανερχόμαστε σε φυσιολογικές συνθήκες παρέλασης προ του 2011, σχολίασε από την πλευρά της η εκρπόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Την Παρασκευή οι πρώτοι βρακοφόροι εμφανίστηκαν στην Πλατεία Συντάγματος και πραγματοποίησαν τις πρώτες πρόβες τους.

«Η χούντα χόρευε μόνο τσάμικα; Οι κεντρώοι τι χόρευαν; Η αριστερά χόρευε μόνο βαλς;», δήλωσε σε έντονο ύφος ο Π. Καμμένος και πρόσθεσε: «Δεν θα χαρίσουμε στη χούντα, στους ακροδεξιούς τις παραδόσεις της χώρας».

Αναφερόμενος στην κριτική που του άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή το θέμα των παρελάσεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε: «Να μην έρθει στην παρέλαση αν στεναχωριέται. Αν δεν του αρέσουν τα δημοτικά, να χορέψει πόλκα».

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: