6.3.15

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης...

η συνέντευξη της Ζωής στην ΕΡΤ(open)...

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, σε μια συνέντευξη ποταμός, η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, άνοιξε την καρδιά της, μέσα από τα ραδιοτηλεοπτικά κύματα της ΕΡΤ, τιμώντας έτσι τους...
αγώνες των απολυμένων για μια ελεύθερη και ανοιχτή ΕΡΤ.

Η ίδια είχε πρωτοστατήσει μαζί με τη Ραχήλ Μακρή και άλλα στελέχη, όπως και ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την επαναλειτουργία του φορέα. Η συγκίνηση όπως είπε ήταν ακόμη μεγαλύτερη, όταν συνάντησε γνωστά πρόσωπα που έδωσαν μαζί τον αγώνα. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις των απολυμένων με τα ΜΑΤ, όταν η ίδια βρισκόταν εκεί για να τους συμπαρασταθεί.

Απλή, προσιτή σε όλους έφθασε στην Αγία Παρασκευή με ένα απλό άσπρο αυτοκίνητο στις 21:30 χωρίς συνοδεία η αστυνομική φρουρά, σαν ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας. Αν και δεν έχει κυβερνητικό πόστο απάντησε με ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις χωρίς ενδοιασμούς και υπεκφυγές, των απολυμένων δημοσιογράφων, Εύας Μαυρογένη και Νίκο Αγγελίδη, χρέος, μνημόνια, ΧΑ, διεκδίκηση κατοχικών αποζημιώσεων κλπ.

Μιλώντας για την ΕΡΤ είπε, ότι από την πληροφόρηση που έχει, το νομοσχέδιο θα έρθει το συντομότερο δυνατόν στη βουλή για επεξεργασία και στη συνέχεια θα ψηφιστεί άμεσα. Μάλιστα γυρίζοντας το προσωπό της προς το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ που βρίσκεται απέναντι από το κτήριο της ΕΡΤόπεν-των απολυμένων, ευχήθηκε, η επόμενη συνέντευξη που θα τους δώσει να είναι μέσα στο Ραδιομέγαρο με ανοιχτή την ΕΡΤ. Οι φράση αυτή, όσοι παρακολουθούσαν από κοντά τη συνέντευξη, διέκριναν στο πρόσωπο της, και στα χείλη της, μια συγκινησιακή φόρτιση που δεν μπόρεσε να κρύψει.

Αρνητικά σχολιάστηκε η μη μέχρι τώρα παρουσία συναδέλφων που έδωσαν μαζί τον αγώνα, αλλά στη συνέχεια εξαργύρωσαν τη μάχη με την πολιτική και μπήκαν στη βουλή. Από αυτούς/τές δεν εμφανίστηκε κανείς από τη ημέρα της εκλογής τους στο χώρο της ΕΡΤόπεν που έδωσαν μαζί τον αγώνα. Αντίθετα η ΖΩΗ όπως την αποκαλούν είναι ένα κομμάτι από τη ζωή τους και θα την κρατήσουν στην καρδιά τους. Η Ζωή έμεινε για περισσότερες από δύο ώρες κοντά τους.

Το κλίμα φορτίστηκε ακόμη περισσότερο, όταν πριν αναχωρήσει, αγκάλιασε και φίλησε, έναν-έναν χωριστά όλους τους παρευρισκόμενους γνωστούς και αγνώστους, ψιθυρίζοντας δυο λόγια αγάπης και ελπίδας.

Αυτό για μας δείχνει και την ποιότητα του ανθρώπου. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα με σπάνια χαρίσματα, που δύσκολα συναντάς σήμερα σε μια ταραγμένη κοινωνία.

Η ζωή είναι το στήριγμα των αδυνάτων. Και αυτό την τιμά ιδιαίτερα και σαν άνθρωπο και σαν πολιτικό. Ζωή μην αλλάξεις, μείνε αυτή που είσαι. Το κορίτσι της γειτονιάς, το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Αλλά και λιοντάρι απέναντι των επικριτών σου όταν λασπολογούν και δεν έχουν επιχειρήματα.

ΥΓ. όλη τη συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε από ertopen...

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: