23.3.15

Μπαρόζο: Ελπίζω ότι Τσίπρας και Μέρκελ θα βρουν σήμερα λύση..



Υπάρχει επαρκής βούληση να λυθεί το θέμα της Ελλάδας, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν. "Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι με την Ελλάδα και η Ελλάδα πρέπει να...
σεβαστεί την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις". Η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει το ευρώ.

Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη ενόσω η Αθήνα είναι διατεθειμένη να κάνει συμβιβασμούς, είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλώντας στο CNBC, συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι αυτό επιθυμούν οι περισσότεροι Έλληνες.

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο μετάδοσης στην ευρωζώνη από το ελληνικό ζήτημα, ο κ. Μπαρόζο απάντησε πως η Ευρωζώνη είναι πολύ πιο ισχυρή από ότι ήταν προ διετίας. «Η Ιρλανδία καταγράφει εκρηκτική άνοδο, η Πορτογαλία πάει καλά, η Ισπανία πάει καλά… Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες δυσκολίες με την Ελλάδα. Ακόμη κι αν υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα με την Ελλάδα, δεν θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ευρωζώνη. Παρόλα αυτά, ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα, σήμερα στη συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ η οποία υποδέχεται τον κ. Τσίπρα και ελπίζω ότι θα βρεθεί κάποια λύση τώρα που η ελληνική κυβέρνηση κατάλαβε ότι πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες, γιατί η ευρωζώνη είναι 19 χώρες. Δεν μπορεί μία χώρα να αλλάζει τους κανόνες που υιοθετήθηκαν ομόφωνα.»

«Σήμερα υπάρχει επαρκής βούληση για να λυθεί το θέμα της Ελλάδας. Χρειαζόμαστε την Ελλάδα να δεσμευθεί σε μεταρρυθμίσεις, να γίνει ανταγωνιστική, να δημιουργήσει συνθήκες εμπιστοσύνης όπως έκαναν και οι άλλες χώρες» δήλωσε ο κ. Μπαρόζο και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε ευέλικτοι με την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί την ανάγκη για επιδίωξη μεταρρυθμίσεων»

«Η Ελλάδα μπορεί να πάρει χρηματοδότηση εάν σεβαστεί τους κανόνες και τις δεσμεύσεις που έχει λάβει. Πρέπει να βρεθεί ένας συμβιβασμός» τόνισε.

Ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του CNBC, γιατί είναι 100% βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει από την ευρωζώνη και απάντησε: «Δεν θα έλεγα ότι είμαι βέβαιος 100%, αλλά πιστεύω ότι αυτό δεν θα συμβεί. Επίσης επειδή η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να δεχθεί και να σεβαστεί η Ελληνική κυβέρνηση. Η πλειοψηφία των Ελλήνων, παρά τις δυσκολίες που έχουν περάσει θέλουν να μείνουν στην ευρωζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: