17.3.15

Αντεπιτίθεται το υπουργείο Πολιτισμού για το θέμα Χατζάκη...

Ο Σωτήρης ΧατζάκηςΣτην "αντεπίθεση" πέρασε το υπουργείο Πολιτισμού μετά από...
δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και τις διαστάσεις, που έλαβε η άρνηση του Σωτήρη Χατζάκη να παραιτηθεί από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Παρέχοντας διευκρινίσεις για το θέμα, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι, την περασμένη Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, κάλεσε στο γραφείο του τον Σωτήρη Χατζάκη για να του ζητήσει να υποβάλει την παραίτησή του από τη διεύθυνση της πρώτης κρατικής σκηνής. Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Χατζάκη ότι τιμά την προσφορά του στο θέατρο. Προσέθεσε, όμως, ότι χρειάζονται νέα πρόσωπα για να υπηρετηθεί ένα νέο όραμα για το Εθνικό Θέατρο.

Ωστόσο ο κ. Χατζάκης «αντέτεινε ότι η θητεία του προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2016. Και μάλιστα, την επομένη έσπευσε να παρασύρει τον πρόεδρο της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης, o οποίος, δίχως να ενημερωθεί, θεώρησε σε επιστολή του ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου διώκεται για πολιτικούς λόγους!» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Προφανώς, ο κ. Χατζάκης, που έχει διατελέσει και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (1993-1994), αναπληρωματικός καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου (2005-2006) και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ (2009-2013), έχει πραγματοποιήσει δε πλήθος σκηνοθεσιών από διευθυντικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς την τελευταία εικοσαετία, δυσκολεύεται να αντιληφθεί την εργασία του διαφορετικά», καταλήγει η ανακοίνωση...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: