6.3.15

Χριστοδουλοπούλου: Δεν υπήρξε παρέμβαση για τη διαταγή με τους μετανάστες...

"Δεν μπορεί να είναι βάσιμος ο ισχυρισμός ότι ένας υποστράτηγος της Αστυνομίας βγάζει διαταγή κατόπιν προφορικής υπαγόρευσης συνεργάτη μου, χωρίς να...
την περνάει από την ιεραρχία της Αστυνομίας. Αυτό είναι αν όχι παράδοξο, τουλάχιστον παράλογο" απαντά η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου σχετικά με το επίμαχο έγγραφο, που θέλει η διαταγή για τους μετανάστες να εκδόθηκε κατόπιν παρέμβασης συνεργάτιδάς της.


Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει: «Δεν θέλω να εμπλακώ στα υπηρεσιακά της Αστυνομίας, δεν με αφορούν».

Ένας πρώτος καθορισμός των αρμοδιοτήτων γύρω από τα μεταναστευτικά θέματα έγινε στη σύσκεψη που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης με τους αναπληρωτές υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου την Πέμπτη.

Η σύσκεψη, όπως επισημαίνει η Τασία Χριστοδουλοπούλου, δεν είχε να κάνει με το επίμαχο έγγραφο, καθώς είχε οριστεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, «για ό,τι είναι πολιτική υπηρεσία και δεν εμπλέκεται η Αστυνομία, η αρμοδιότητα θα είναι δική μου, δηλαδή για την υπηρεσία Ασύλου, την Αρχή Προσφυγών και την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής. Επίσης, θα ασκώ εποπτεία στις παλιές υποθέσεις ασύλου, το backlog» εξηγεί η αναπληρώτρια υπουργός.

Η ίδια προσθέτει ότι έγινε μια πρώτη προσέγγιση των θεμάτων και ο σχεδιασμός θα ολοκληρωθεί σε νέα σύσκεψη, προκειμένου να εκδοθεί και σχετικό ΦΕΚ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: