18.3.15

Απόσυρση, λόγω αντιδράσεων, της πρότασης για ονομαστική ψηφοφορία...



- Σε σύγχυση ο Βενιζέλος, "αρπάχτηκε" με Βούτση-Καμμένο- Κωνσταντοπούλου.


-Χάος, φωνές και θύελλα στη Βουλή.

-Αποχώρησαν από την αίθουσα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΝΔ 

BINTEO...

NEA ANAΡΤΗΣΗ


Απέσυρε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου την πρότασή της για ονομαστική ψηφορορία επί του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, μετά τη θύελλα αντιδράσεων από...

τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που θεώρησαν ότι υιοθετεί σχετική πρόταση της Χρυσής Αυγής.
«Διαπιστώνω ότι κάποιοι πάνε να διαστρεβλώσουν τη θέση μου και για αυτό αποσύρω την πρόταση» είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε χθες Τρίτη αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου ο Εισαγγελέας των φυλακών να «υποχρεωθεί» να δώσει άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της. Όμως ούτε και σήμερα ο Εισαγγελέας έδωσε άδεια στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να μη συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των αιτούντων Βουλευτών (που πρέπει να είναι 15).


Όμως η κυρια Κωνσταντοπούλου έθεσε η ίδια την πρόταση για ονομαστική, αξιοποιώντας σχετική πρόνοια του Κανονισμού (άρθρο 72 παρ. 1, εδάφιο 3) που ορίζει ότι η συνεδρίαση διακόπτεται και διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία αν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών ή αν «η πρόταση προέρχεται από τον Πρόεδρο».


«Ντροπή» φώναζε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, θεωρώντας ότι η Πρόεδρος της Βουλής υιοθετεί την πρόταση της Χρυσής Αυγής.

Μετά τις φωνές, ακολούθησαν αποχωρήσεις απο την αίθουσα της βουλής, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ των οποίων ο Μιχελογιαννάκ), του ΚΚΕ και της ΝΔ.
Δειτε το βιντεο:



Κόντρα  Βούτση - Βενιζέλου


Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Βούτσης.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει στρατηγική στη διαπραγμάτευση. «Η φαινομενικά πανίσχυρη κυβέρνηση έχει υποστεί τον απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό, δεν μπορεί να πάει ούτε σε ρήξη ούτε σε συμβιβασμό. Δεν έχετε κοινωνική εντολή ρήξης και δεν έχετε κοινοβουλευτική πλειοψηφία που να στηρίζει την στροφή στην υπευθυνότητα», είπε. Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε επίσης τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη ότι «μίλησε ευθέως για πιστωτικό γεγονός».


Σημειώνοντας ότι «η δραχμολογία και η δραχνολαγνεία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε πως «τώρα το σχέδιο της κυβέρνησης είναι το φλερτ με την ιδέα των εκλογών ή του δημοψηφίσματος». 


«Με συγχωρείτε, αλλά αυτό πρόκειται περί μανιφέστου εθελοδουλείας», του απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. «Ακούσαμε νέο θέσφατο: τη δύναμη την έχει αυτός που έχει τα λεφτά στα χέρια. Σοβαρά; Αυτό δεν καταψήφισε ο ελληνικός λαός; Αυτή δεν είναι η αρχή με βάση την οποία υφιστάμεθα τις αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας», τόνισε, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για «κρεσέντο καταστροφολογίας» την ώρα που η κυβέρνηση δέχεται ενορχηστρωμένη επίθεση από παράγοντες του εσωτερικού και του εξωτερικού. 



«Θα μπορούσα να δικαιολογήσω μία τάση προσωπικής δικαίωσης, δεν μπορώ όμως να δικαιολογήσω ότι ταυτόχρονα είναι μία σαφέστατη τάση πλήρους δικαίωσης και των δανειστών και εταίρων», υπογράμμισε ο Ν. Βούτσης.

Κόντρα και με τον Καμμένο


«Να σταματήσει τις επιστολές ο κ. Βενιζέλος. Με την αλληλογραφία του το αποτέλεσμα είναι αντίθετο από αυτό που αναμένει. Το σύνολο της ευρωομάδας των σοσιαλδημοκρατών επιτίθεται στην Ελλάδα», του απάντησε ειρωνικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος. 



«Την χώρα την κρατούσαν όρθια με εντολές του πρωθυπουργού στους υπουργούς να είναι στα τέσσερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «ισχυρός είναι αυτός που έχει τα λεφτά. Όχι, κύριε Βενιζέλο, ισχυρός είναι αυτός που έχει δίκιο. Ισχυροί είμαστε εμείς που απαιτούμε την εφαρμογή των συνθηκών του ευρωπαϊκού δικαίου, που δεν παραδίδουν την εθνική κυριαρχία της χώρας. Ποιος έφερε την ανθρωπιστική κρίση; Ποιανού πολιτική έφερε την ανθρωπιστική κρίση».

Επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου


Ένα ακόμη επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα μεταξύ της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου.


Σε αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον χρόνο ομιλίας του κ. Βενιζέλου, η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο του κόμματος: «Παρακαλώ να υποδείξετε στους βουλευτές του κόμματός σας, επειδή ακούγονται χαρακτηρισμοί που εκτοξεύουν και γράφονται και στα πρακτικά και είμαι υποχρεωμένη να τους ανακαλέσω στην τάξη. Πρώτον να σεβαστούν ότι μιλάει ο πρόεδρος του κόμματός τους. Δεύτερον να σεβαστούν την κοινοβουλευτική διαδικασία. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι αδιανόητοι».



«Δεν θα μου κάνετε τέτοιες συστάσεις όταν λαμβάνω τον λόγο. Το τι κάνω εγώ με τους βουλευτές μου είναι ένα κομματικό μας θέμα», απάντησε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε: «Αν έχετε εντοπίσει συμπεριφορά αντικανονιστική των βουλευτών να τους αναφέρεται ατομικά και να κάνετε ό,τι πρέπει κατά τον κανονισμό».





πηγες thepressproject.gr, newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: