16.3.15

Λείπουν τα ηχητικά ντοκουμέντα από το μαύρο κουτί ...


...του Norman Atlantic...
Από το μαύρο κουτί του πλοίου «Norman Atlantic» λείπουν όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα. Αυτό αναφέρει σήμερα η ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρα», με αναφορά στη...
ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε στα σύνορα ιταλικών και ελληνικών χωρικών υδάτων, στις 28 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει ότι μέχρι τώρα ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για έντεκα νεκρούς, δεκαοκτώ αγνοούμενους και έξι άτομα στα οποία έχει αποσταλεί δικαστική κλήση σε απολογία.

Η «Κοριέρε ντέλα Σέρα» αναφέρει, παράλληλα, ότι οι υπεύθυνοι των ερευνών δεν έχουν ακόμη εκκενώσει τα κεντρικά σημεία του πλοίου, στα επίπεδα τρία και τέσσερα, όπου φέρεται να ξέσπασε η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το άρθρο, το ότι από το μαύρο κουτί λείπουν οι ηχητικοί διάλογοι δημιουργεί πρόβλημα στην πρόοδο των ερευνών και στη διαπίστωση του κατά πόσον οι διάφορες διαδικασίες που προβλέπονται για την εκκένωση του πλοίου εφαρμόστηκαν ορθά. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σκληρός δίσκος που περιείχε το υλικό αυτό έχει πιθανώς καταστραφεί εξαιτίας της πυρκαγιάς και ότι έχει ζητηθεί αρωγή εταιρίας ειδικευμένης σε συστήματα πληροφορικής.

Η «Κοριέρε ντέλα Σέρα» προσθέτει ότι δύο από τους νεκρούς που εντοπίστηκαν δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί και πως τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι δεν πρόκειται μάλλον, για δυο μετανάστες, όπως είχε διαρρεύσει αρχικά. Όσο, τέλος, για την επόμενη καθοριστική εξέλιξη- το άνοιγμα της κεντρικής πόρτας του πλοίου- για απευθείας πρόσβαση στα γκαράζ στα οποία ξέσπασε και επεκτάθηκε η πυρκαγιά, θα χρειαστούν ακόμη κάποιες εβδομάδες, διότι η πόρτα αυτή έχει παραμορφωθεί από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν εντός του πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: