11.3.15

Πού αποσκοπεί η κυβέρνηση με τις γερμανικές αποζημιώσεις...

Πού αποσκοπεί η κυβέρνηση με τις γερμανικές αποζημιώσειςΑναζωπυρώνει το ψυχροπολεμικό κλίμα με το Βερολίνο το Μαξίμου...


Με επιθετικές κινήσεις ως απάντηση στα καρφιά και την επιθετικότητα Σόιμπλε πορεύεται η κυβέρνηση ανεβάζοντας κατακόρυφα το θερμόμετρο στις ελληνογερμανικές σχέσεις, με στόχο να...
ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και ο «αέρας» εθνικής υπερηφάνιας που εντοπίζεται στο εσωτερικό της Ελλάδας και να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στο Βερολίνο ότι η διαπραγμάτευση απαιτεί αμοιβαίες και όχι μονομερείς υποχωρήσεις.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι η διαχείριση του ελληνικού ζητήματος χρήζει ιδιαίτερα λεπτών χειρισμών, τονίζοντας ωστόσο αφενός ότι η Ελλάδα είναι ένα κυρίαρχο κράτος και ως τέτοιο λαμβάνει αποφάσεις εθνικού ενδιαφέροντος, αφετέρου ότι Γερμανία και Ευρώπη δεν είναι έννοιες ταυτόσημες και ουσιαστικά το Βερολίνο με την πολεμική του για μία ακόμη φορά υποσκάπτει τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης και χρυσής τομής. 

Από το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίστηκε τόσο το κλίμα ομοψυχίας κατά τη χθεσινή συζήτηση και την ομόφωνη επανασύσταση της Επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις, όσο και ότι όπως είχε προεκλογικά δεσμευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, στην οποία καμία κυβέρνηση από το 2000 μέχρι και σήμερα δεν έχει τολμήσει.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: