12.3.15

Βαρουφάκης: Η επόμενη δόση δεν αποτελεί προτεραιότητα...

Βαρουφάκης: Η επόμενη δόση δεν αποτελεί προτεραιότηταΗ επόμενη δόση δεν αποτελεί προτεραιότητα, καθώς το χρηματοδοτικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι μικρό, ανεφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη στο "France 24", ενώ χαρακτήρισε ηρωική την...
στάση της κυβέρνησης.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του Έλληνα υπουργού και των Ευρωπαίων εταίρων, δήλωσε ότι οι συζητήσεις ήταν έντονες, αλλά πολιτισμένες.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ελληνικό πρόβλημα προκαλεί ρίγη σε πολλούς Ευρωπαίους, οι οποίοι θα ήθελαν να το εξαφανίσουν, να το βάλουν στον αυτόματο πιλότο» πρόσθεσε, αλλά τόνισε ότι η Ελλάδα «επέλεξε να μιλήσει με τους εταίρους με ειλικρίνεια και να τους πει ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν ήταν η εκταμίευση της δόσης».

Ο Βαρουφάκης δήλωσε επίσης πως το χρηματοδοτικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι μικρό, κι ότι οι εταίροι δεν θα αφήσουν ένα μικρό πρόβλημα να εκτροχιάσει το πρόγραμμα και τις προσπάθειες.

Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, η Ελλάδα κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί και οι εταίροι πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τις αξιώσεις της Ελλάδας σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, είπε ότι αυτό είναι ένα θέμα που αγγίζει πολιτισμικά, ιστορικά και ηθικά θέματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: