11.3.15

Ζήτησε συγνώμη από τον Μαριά…

Ως σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε τη δημόσια συγνώμη της Φεντερίκα Μογκερίνι για τα Σκόπια ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς.

Μιλώντας στην...
Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τετάρτη, ο Νότης Μαριάς κάλεσε την παρευρισκόμενη Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, αφού δώσει εξηγήσεις για το ατόπημά της να αποκαλέσει τα Σκόπια "Μακεδονία" κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της Ε.Ε., να προχωρήσει εν συνεχεία και σε σχετική ανάκληση και επανόρθωση, καθώς τα όσα είπε στην γνωστή συνέντευξη τύπου προκάλεσαν τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας εναντίον της στην Ελλάδα.

Και ο Νότης Μαριάς έκλεισε επισημαίνοντας στην Φεντερίκα Μογκερίνι ότι αναμένει την απάντησή της γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Πράγματι η Φεντερίκα Μογκερίνι στην τοποθέτησή της παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος χρησιμοποιώντας για τα Σκόπια το όνομα "Μακεδονία" και αφού ζήτησε δημόσια συγγνώμη ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισήμανε ότι η ορθή ονομασία των Σκοπίων που αναγνωρίζει και χρησιμοποιεί η Ε.Ε. είναι ΠΓΔΜ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: