7.3.15

Βιβλική καταστροφή στην Άνω Μεσσηνία...


BINTEO...
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν χθες σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας, δημιούργησαν εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Από τα φαινόμενα επλήγη ιδιαίτερα η...
περιοχή της Άνω Μεσσηνίας. Από το Διαβολίτσι μέχρι το Ζευγολατιό και από το Βασιλικό μέχρι την Ανδανία. Σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι έκλεισαν, χωράφια «χάθηκαν» από το νερό, ενώ ένας άνθρωπος βρέθηκε σε κίνδυνο. Οι παραπόταμοι και οι χείμαρροι ξεχείλισαν από τα πολλά νερά της δυνατής και πολύωρης βροχής, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται και τονίζουν ότι, εάν είχαν καθαριστεί, οι ζημιές δε θα ήταν τόσο σοβαρές.

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, σε δηλώσεις της χθες το μεσημέρι σημείωσε ότι η ένταση του φαινομένου ήταν πολύ μεγάλη. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως πρόσθεσε, η Περιφερειακή Ενότητα μίσθωσε μηχανήματα, προκειμένου να παρέμβουν όπου χρειάζεται.

Ανέφερε ακόμη ότι η ίδια βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους προέδρους των χωριών, για το συντονισμό της κατάστασης, ενώ επισήμανε ότι προβλήματα, μικρότερης σοβαρότητας όμως, παρατηρήθηκαν στην Αρχαία Μεσσήνη, στα Πετράλωνα, στο Κεφαληνού και αλλού, όπου έγιναν κατολισθήσεις και λασπόνερα απλώθηκαν στο οδικό δίκτυο. Από τα νερά πλημμύρισε ο δρόμος στο Ζευγολατιό, κάτω από την εθνική οδό, ενώ σε πέντε σημεία του δρόμου Κεντρικό-Διαβολίτσι συσσωρεύτηκαν μεγάλες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται με δυσκολία. Στο δε Ζευγολατιό η κίνηση γινόταν μέσω παρακαμπτήριων οδών. Επίσης, πλημμύρισαν σπίτια, αποθήκες και στάβλοι στο Ζευγολατιό και στο Διαβολίτσι, ενώ ένας άνθρωπος από την περιοχή του Ζευγολατιού ζήτησε βοήθεια από τις αρχές, δηλώνοντας ότι βρίσκεται σε κίνδυνο. Ακολούθως τα ίχνη του χάθηκαν, αλλά στη συνέχεια βρέθηκε και ήταν καλά στην υγεία του.



tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: