25.3.15

Οι τελευταίες συνομιλίες;..

Το μαύρο κουτί αποκαλύπτει…

Οι ερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων, οι οποίοι αναζητούν τα αίτια της συντριβής του Airbus της Germanwings, κατάφεραν να ανακτήσουν ένα...
αξιοποιήσιμο ηχητικό απόσπασμα από το ένα από τα “μαύρα κουτιά” που βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας, ανακοίνωσε απόψε η εθνική υπηρεσία ερευνών και αναλύσεων για θέματα ασφαλείας της πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας.

«Μόλις καταφέραμε να ανακτήσουμε ένα αξιοποιήσιμο ηχητικό αρχείο», είπε ο επικεφαλής της BEA Ρεμί Ζουτί κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα για τα αίτια της συντριβής.

«Θα γίνει λεπτομερής δουλειά με βάση το αρχείο αυτό για να καταλάβουμε, να ερμηνεύσουμε τις συνομιλίες και τους ήχους που ακούγονται», είπε ο Ζουτί και πρόσθεσε ότι θα έχει περισσότερα, αναλυτικά στοιχεία «εντός ημερών» χάρη στα ανακτηθέντα δεδομένα από τον αυτόματο καταγραφέα συνομιλιών πιλοτηρίου (Cockpit Voice Recorder, CVR).

Πέραν των συνομιλιών, η συσκευή αυτή καταγράφει επίσης όλους τους ήχους και τις προειδοποιήσεις ασφαλείας που ακούγονται στο πιλοτήριο.

Το γεγονός πάντως, πως οι πιλότοι δεν απάντησαν στις προσπάθειες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να επικοινωνήσουν μαζί τους»,ίσως σημαίνει πως οι συγκεκριμένες συνομιλίες να είναι καθοριστικές, για την εξιχνίαση του μυστηρίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: