2.3.15

ΠΑΣΟΚ: Παραβίαση του Συντάγματος η μη κατάθεση της συμφωνίας στη Βουλή...


Για παραβίαση του Συντάγματος και προσβολή της νομοθετικής αρμοδιότητας της Βουλής κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την «πεισματική άρνησή» της να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία με τους δανειστές.

Σύμφωνα με...
ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η άρνηση της κυβέρνησης «συνιστά κραυγαλέα παραβίαση του Συντάγματος που ορίζει πώς δεσμεύεται διεθνώς η Ελληνική Δημοκρατία και προσβολή της νομοθετικής  αρμοδιότητας της Βουλής».

Το ΠΑΣΟΚ στρέφεται και κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας πως «προκειμένου να αποφευχθεί κάθε δυσάρεστη κοινοβουλευτική συζήτηση, η πρόεδρος της Βουλής σε σύμπραξη με την κυβέρνηση καταστρατηγεί το Σύνταγμα και τον Κανονισμό προσπαθώντας να ακυρώσει ακόμη και τις διαδικασίες άμεσου κοινοβουλευτικού ελέγχου με τη μορφή επίκαιρων ερωτήσεων και μάλιστα των προέδρων των κομμάτων προς τον πρωθυπουργό».

«Αυτοί που τα μεθοδεύουν αυτά είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θεωρούσαν παραβίαση του Συντάγματος κάθε έκδοση ΠΝΠ και κάθε κατεπείγον νομοσχέδιο, δηλαδή διαδικασίες προβλεπόμενες ρητά από το Σύνταγμα που διασφαλίζουν την αρμοδιότητα της Βουλής να συζητά και να ψηφίζει για όλα τα σχετικά θέματα. Θεωρούν δε ότι η αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και αντικοινοβουλευτική μεθόδευση είναι ριζοσπαστική μαγκιά αποδεκτή από την κοινή γνώμη μέσω δημοσκοπήσεων» επισημαίνει η Χαρ.Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση πως «στέλνει και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ένα πρωτοφανές μήνυμα απατηλής χρήσης και ευτελισμού των θεσμών, εθνικών και ευρωπαϊκών».

«Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την συμφωνία των βουλευτών της σε αυτά που κάνει. Το μήνυμα ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης και τις δεσμεύσεις της χώρας, αλλά τους αρκεί να μην ψηφίσουν οι ίδιοι. Το μήνυμα ότι θέλουμε ξένα κοινοβούλια να ψηφίζουν για το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά στην Ελλάδα αναζητούνται νομικά προσχήματα, γιατί η κυβέρνηση φοβάται την ίδια της την πλειοψηφία στη Βουλή. Αυτό προκαλεί περαιτέρω αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία» αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση «να δώσει στη δημοσιότητα τα κείμενα που υπεγράφησαν ήδη ή θα υπογραφούν για την νέα παράταση και να εξηγήσει ποιος, με ποια νομική βάση και με ποια εξουσιοδότηση υπέγραψε ήδη ή θα υπογράψει και πότε».

- See more at: http://left.gr/news/pasok-paraviasi-toy-syntagmatos-i-mi-katathesi-tis-symfonias-sti-voyli#sthash.q6o32hRJ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: