7.3.15

Υπάρχουν έξυπνα όπλα για τη διαπραγμάτευση...


HXHTIKO...
«Η νέα διαπραγμάτευση με τους δανειστές θα μοιάζει με θρίλερ, αλλά δεν χρειάζεται να εξελιχθεί και σε ταινία τρόμου», είπε μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο ο χρηματιστηριακός αναλυτής και συγγραφέας, Πάνος Παναγιώτου.  
Ο...
κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αξιοποιήσει τα προβλήματα που μαστίζουν  αυτήν την περίοδο την Ευρωζώνη. Επεσήμανε όμως ότι έχει και η ελληνική πλευρά να αντιμετωπίσει ένα «κεντρικό» πρόβλημα: Αυτό συνίσταται στο γεγονός ότι στην Ευρώπη έχει προταχθεί αυτή τη στιγμή ένας τρόπος αναχαίτισης των συμπτωμάτων της κρίσης που είναι διαφορετικός από εκείνον, τον οποίον ζητά η ελληνική πλευρά.

«Εμείς ζητάμε αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά η Ευρώπη τώρα θέλει να ρίξει τα spread, αυτή είναι η πολιτική της» είπε χαρακτηριστικά. «Εάν λοιπόν η Πορτογαλία δανείζεται πάμφθηνα, δεν έχει προς το παρόν λόγους να πάει στη δική μας λογική. Θα το σκεφθεί αργότερα, όταν θα τεθεί εκ των πραγμάτων το ζήτημα της μείωσης του χρέους, που αυξάνεται ραγδαία σε παγκόσμιο επίπεδο».

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου, υπάρχουν εναλλακτικές, έξυπνες λύσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της χώρας με ανεκτούς όρους και στην αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιπροσωπεύουν τα 321 δισεκατομμύρια ευρώ του δημόσιου χρέους.

Ένας από αυτούς τους τρόπους,  είπε, θα ήταν να επιδιώξει η ελληνική πλευρά την άρση της αρχής της «αποκλειστικής δανειοδότησης» και να συνάψει συμφέρουσες συμφωνίες με funds. Ο κ. Παναγιώτου εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι οι γνώσεις και οι γνωριμίες του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη θα μπορούσαν να συμβάλουν καθοριστικά στην εξεύρεση τέτοιων λύσεων.


stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: