20.3.15

Σχέδιο «μη ρήξης»...


... και διορία για μεταρρυθμίσεις-εξπρές.
Τι προβλέπει η συμφωνία που έκλεισε τα ξημερώματα στην οκταμερή των Βρυξελλών...
Συμφωνία μη ρήξης και προθεσμία μίας εβδομάδας στην Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις-εξπρές έβγαλε η μαραθώνια επταμερής σύνοδος των Βρυξελλών που διήρκεσε έως τα ξημερώματα.


Το βασικό πολιτικό μήνυμα της συνόδου ήταν...
η δέσμευση όλων των πλευρών ότι δεν υφίσταται ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη –ένα μήνυμα, όμως, που συναρτάται απόλυτα με την παράλληλη πολιτική δέσμευση της Αθήνας να προχωρήσει ταχύτατα σε ένα πρώτο κύμα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων.

Ανγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, ζήτησαν από τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προωθήσει άμεσα «μη φορτισμένες πολιτικά» μεταρρυθμίσεις προσφέροντας σε αντάλλαγμα την προκαταβολική εκταμίευση 1,9 δις ευρώ. Το σχέδιο και οι προτάσεις της Αθήνας για τις άμεσες μεταρρυθμίσεις θα αποτιμηθούν την επόμενη εβδομάδα σε νέο έκτακτο Eurogroup με απώτερο χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης τα μέσα Απριλίου. Ο «οδικός χάρτης» αυτός ορίστηκε μετά από μακρά συζήτηση για την ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, η οποία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Αθήνα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας έως τα μέσα Απριλίου.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: