19.3.15

Τι περιμένει η ΕΚΤ για να κατεβάσει τους διακόπτες στην Ελλάδα...

Τι περιμένει η ΕΚΤ για να κατεβάσει τους διακόπτες στην ΕλλάδαSpiegel: Πότε η ΕΚΤ θα σταματήσει να στηρίζει την Αθήνα...


Στη... γωνία περιμένει η ΕΚΤ για να...
κατεβάσει τους διακόπτες στην Ελλάδα σύμφωνα με το Spiegel.

"Η ΕΚΤ θα σταματήσει να στηρίζει την Αθήνα μόνο όταν ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι, θα μπορεί να είναι βέβαιος ότι στον κύκλο των αρχηγών των κρατών-μελών της ΕΕ έχει διαμορφωθεί πλειοψηφία υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη", γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο πηγές των Βρυξελλών.

Το περιοδικό πάντως επισημαίνει ότι αντίθετος σε αυτό εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που παρουσιάζει ως... πονηρό τον Ζ. Γιουνκέρ, ο ίδιος θέλει κατά τη Σύνοδο Κορυφής να επιτευχθεί οπωσδήποτε κάποια πρόοδος σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό θέμα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου. Από την άλλη πλευρά η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά δεν θέλει να της δοθεί οικονομική βοήθεια χωρίς μεταρρυθμίσεις.

«Ο έξυπνος τακτικιστής Γιουνκέρ δεν σκέφτεται όμως μόνο τους φτωχούς Έλληνες, αλλά φυσικά και τη δική του εξουσία. Η διαμάχη για την Αθήνα του φαίνεται ως ιδανικό πλαίσιο για το πιο φιλόδοξο σχέδιό του - να ξαναπάρει από τα κράτη-μέλη λίγη από εκείνη την εξουσία που πήραν κατά την ευρωκρίση», αναφέρει το περιοδικό...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: