5.3.15

Δεν είναι ανάγωγος ο Γιάνης Βαρουφάκης...


Αφού ο υπουργός Οικονομικών (πρόλαβε σ' έναν μήνα και) βγήκε σε όλα τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις της επικρατείας, αποφάσισε ξαφνικά να μην απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. 
Πληροφορίες λένε πως...
του έκοψε τη φόρα ο πρωθυπουργός, σαν να του είπε τέρμα η ραδιοτηλεοπτική πασαρέλα ένα πράγμα.

Το παράδοξο είναι πως ο ίδιος ο υπουργός κάλεσε τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου (για την παρουσίαση των νέων Γενικών Γραμματέων του υπουργείου), δεν πήγαν από μόνοι τους οι άνθρωποι. Αλλά δεν τους άφησε να κάνουν ερωτήσεις. Και με ειρωνικό τρόπο. «Να γράφετε κανέναν άρθρο ή και κανένα βιβλίο ακόμα» είπε χαμογελώντας.

«Προκαλεί ιδιαίτερη θλίψη το γεγονός ότι ο υπουργός δεν αντιλαμβάνεται το ρόλο και τις υποχρεώσεις του έναντι του Τύπου και της ενημέρωσης των πολιτών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

«Είστε ανάγωγος» είπε ο κ. Βαρουφάκης στο δημοσιογράφο που τόλμησε στη συγκεκριμένη ΜΗ συνέντευξη τύπου να υψώσει ανάστημα απέναντί του ζητώντας απλώς το αυτονόητο. Ανάγωγος δεν είναι ο δημοσιογράφος. Ούτε ο υπουργός είναι όμως, το αντίθετο. Ένας ευγενικός άνθρωπος είναι ο κ. Βαρουφάκης, εκ φύσεως. Ο Αλέξης Τσίπρας φταίει λοιπόν, είναι ηλίου φαεινότερον.

Η απαγόρευση των εμφανίσεων σε radio και TV είναι μία απολύτως καταστροφική απόφαση. Σαν να απαγορεύεις σ' έναν ηθοποιό να ανέβει στο θεατρικό σανίδι. Σαν να μην επιτρέπεις στον ρόκερ να κάνει συναυλίες. Οι τέχνες έχουν ανάγκη από τους υπηρέτες τους.

  Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: