27.3.15

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διεξαγωγής της δίκης της Χ.Α., στον Κορυδαλλό...


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη δικαστική αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού, στην οδό Σολωμού, την Πέμπτη 2 Απριλίου, στις 12:00, αποφάσισε ο δήμος Κορυδαλλού σε νέα έκτακτη συνεδρίασή του.

Ο δήμος έχει ζητήσει να...
αλλάξει έγκαιρα ο χώρος διεξαγωγής της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Απριλίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού και να μεταφερθεί στο Εφετείο Αθηνών.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε για άλλη μία φορά λόγος για κινδύνους για την πόλη και ιδιαίτερα για τους χιλιάδες μαθητές που φοιτούν στις 11 σχολικές μονάδες και στους Παιδικούς Σταθμούς, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την δικαστική αίθουσα των Φυλακών.

Όπως είναι γνωστό, η δίκη θα κρατήσει πολλούς μήνες και στη διάρκεια της είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιούνται συνεχώς συγκεντρώσεις, αντισυγκεντρώσεις, έλεγχοι για λόγους ασφαλείας και συνεχείς διακοπές της κυκλοφορίας, ενώ ήδη έχουν ορισθεί Πανευρωπαϊκές Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις. «Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτά τα σχολεία. Είναι αδύνατο να λειτουργήσουν» τόνισε ο Δήμαρχος. 

Υπογραμμίσθηκε επίσης ότι συνιστά πρόκληση για τα θύματα και τις τοπικές κοινωνίες η δίκη των χρυσαυγιτών να πραγματοποιηθεί στην περιοχή που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσα και έγιναν μερικές από τις σοβαρότερες επιθέσεις, όπως στο ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες. 

Αποφασίστηκε τέλος, η δημιουργία κοινού μετώπου κατά της διεξαγωγής της δίκης στον Κορυδαλλό των τεσσάρων δήμων και Δημάρχων της Β’ Πειραιά, του Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη, της Νίκαιας- Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη, του Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου και του Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη. 

Στην κινητοποίηση αναμένεται να παραβρεθούν βουλευτές της Β' Πειραιά από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΠΟΤΑΜΙ, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης και φορείς της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: