10.3.15

Σακελλαρίδης: Πήραμε πράσινο φως να προχωρήσουμε...


Δόθηκε το πράσινο φως στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τις επτά πρώτες μεταρρυθμίσεις, που έχει καταθέσει, ανέφερε ο...
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στην εκπομπή του Παπαδάκη, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup. Όπως είπε, οι προτάσεις αυτές από την ελληνική πλευρά έχουν πάρει ήδη το δρόμο για το ελληνικό κοινοβούλιο.

Παράλληλα, τόνισε ότι η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που την γνωρίζαμε. «Το ζήτημα με τα τεχνικά κλιμάκια είναι ότι πλέον αλλάζουμε επίπεδο συζήτησης. Το επίπεδο της συζήτησης διεξάγεται πρώτα απ' όλα σε πολιτικό επίπεδο με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης και από την άλλη σε επίπεδο τεχνικό, όταν χρειάζεται εξειδίκευση διαφόρων ζητημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε, επίσης ότι τα νομοσχέδια που θα συζητιούνται με τους θεσμούς, είναι αυτά που αφορούν τα δημοσιονομικά, διευκρινίζοντας ότι από εκεί και πέρα η ελληνική κυβέρνηση έχει την απόλυτη εξουσία και βούληση να αποφασίζει από μόνη της σε σχέση με τα νομοσχέδια.

Σχετικά με την αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα ψηφιστεί.

Παράλληλα, παρείχε πλήρη κάλυψη στον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ διέψευσε τα όσα ακούστηκαν χθες για αντικατάστασή του από τον Γιάννη Δραγασάκη.

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον Βαρουφάκη και ότι η κυβέρνηση στηρίζει απολύτως τον υπουργό Οικονομικών. «Η επιλογή της κυβέρνησης είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης και με αυτόν θα πορευτούμε. Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει απολύτως τις κινήσεις του υπουργού Οικονομικών και πιστεύει ότι μπορεί και διαπραγματεύεται και εκφράζει τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους χώρους και τους θεσμούς όπου εκπροσωπεί την Ελλάδα», σημείωσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: