10.3.15

Σόιμπλε: Εκπληρώστε τους όρους και μετά η δόση...


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι για να γίνει εκταμίευση δόσης προς την Ελλάδα, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος.
«Η Ελλάδα πρέπει να...
συνομιλήσει με τους θεσμούς για να επιβεβαιωθεί ότι το μνημόνιο κατανόησης έχει εκπληρωθεί. Τίποτα δεν θα συμβεί πριν από αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε, ο οποίος εμμένει στην αρχική του θέση και τονίζει με κάθε δυνατό τρόπο ότι η Αθήνα πρέπει να ολοκληρώσει τους όρους του προγράμματος.

Αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη, τόνισε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είναι ο μόνος που θεωρεί πως η Ελλάδα δεν έχει χάσει χρόνο. «Ο Βαρουφάκης είναι ο μόνος από το Eurogroup που είπε ότι δεν υπήρξε σπατάλη χρόνου. Η Ελλάδα έχει ήδη συμφωνήσει από τις 20 Φεβρουαρίου ότι θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές».

Σχετικά με τη σημερινή απόφαση του Ecofin, που έδωσε στη Γαλλία διετή παράταση για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι οι μεγάλες χώρες δεν αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τις μικρότερες. «Θα κρατήσω τον εαυτό μου έξω από αυτή τη συζήτηση», επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: