26.3.15

Γιωτόπουλος:«Γιατί ξεσηκώνονται τώρα ...

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
...και ερήμην μας για τις φυλακές τύπου Γ';»...
Κριτική στους απεργούς πείνας για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας και τους καταληψίες συμπαράστατες τους ασκούν με επιστολή που υπογράφουν οι...
14 κρατούμενοι σε αυτού του τύπου τη φυλακή στο Δομοκό, ανάμεσά τους οι κρατούμενοι για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Αλέκος Γιωτόπουλος, Βασίλης Τζωρτζάτος καθώς και 12 ακόμη συγκρατούμενοί τους ανάμεσα στους οποίους και αρκετοί αλλοδαποί.

«Τις τελευταίες μέρες διάφορες ενέργειες όπως η απεργία πείνας μιας ελάχιστης μειονότητας κρατουμένων, η κατάληψη γραφείων κόμματος, η κατάληψη ραδιοσταθμού και τα λοιπά μας προβληματίζουν έντονα. Γιατί έχουν ως κύριο αίτημά τους την κατάργηση της φυλακής Γ' τύπου του Δομοκού. Εμάς, όμως, που είμαστε το σύνολο των 14 κρατουμένων της πτέρυγας Ε2 αυτής της φυλακής κανείς δεν μας ρώτησε. Εμείς είμαστε τα θύματά της και εμείς είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για την κατάργησή της» αναφέρουν σε επιστολή τους που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Έθνος» κάνοντας λόγο για «σταλινικό καπέλωμα» και «καθαρό νταβατζιλίκι».

Στην ίδια επιστολή επισημαίνουν: «Τα τελευταία χρόνια η σωφρονιστική πολιτική όλων των κυβερνήσεων οδηγούσε σε σκληρότερα μέτρα, σε αυστηρούς περιορισμούς των ελάχιστων δικαιωμάτων των κρατουμένων. Για πρώτη φορά μία νέα κυβέρνηση υποστηρίζει μέτρα που οδηγούν προς την αντίθετη πορεία, προς τη χαλάρωση, προς κάποια φιλελευθεροποίηση. Και οι κρατούμενοι ξεσηκώνονται; Που το πάνε τελικά;» αναρωτιούνται.

Σε άλλο σημείο αναφέρονται και στην αυτοκτονία του Πακιστανού συγκρατούμενού τους, ο οποίος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει στο παρελθόν χωρίς ποτέ να λάβει την φροντίδα που χρειαζόταν, θέμα για το οποίο είχαν προειδοποιήσει σε προηγούμενη επιστολή τους πριν από ένα μήνα και ζητούν παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. «Τελικά οι εμπνευστές της φυλακής Γ' τύπου μπορούν να είναι περήφανοι για τον άθλο τους. Σε διάστημα μικρότερο των 3 μηνών και με 15 μόλις κρατούμενους έχουμε ήδη έναν θάνατο» επισημαίνουν σχετικά.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: