27.3.15

Σόιμπλε: Η λιτότητα φέρνει επιτυχίες(!)...

"Ναι" στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση...

Την εκτίμηση ότι οι χώρες σε πρόγραμμα όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία αλλά και η Ελλάδα έχουν γίνει πιο...
ανταγωνιστικές εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτοντας την άποψη ότι το γερμανικό πλεόνασμα αποτελεί πρόβλημα για την Ευρωζώνη.


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε πως η ευρωζώνη κινείται στη σωστή κατεύθυνση και πως «τα πρώτα σημάδια επιτυχίας είναι ορατά». «Χώρες αρχίζουν να περιορίζουν τα διαρθρωτικά τους ελλείμματα. Οι χώρες σε πρόγραμμα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, επίσης η Ελλάδα, έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές» δήλωσε σε συνέδριο που συνδιοργανώνει η Bundesbank με το γερμανικό, υπουργείο Οικονομικών στη Φρανκφούρτη.

Επισήμανε ότι, «αν κυβερνήσεις κεντρικές τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κάνουν τη δουλειά τους, η ανάπτυξη και η πρόοδος στις βιομηχανικές χώρες θα είναι ικανοποιητική - ίσως χαμηλότερη από ό,τι στο παρελθόν, για λόγους δημοκρατίας, αλλά θα είναι βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς συχνές κρίσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γερμανικό πλεόνασμα, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι χωρίς αυτό η Ευρωζώνη θα είχε έλλειμμα και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν δέχθηκα ότι το γερμανικό πλεόνασμα συνιστά πρόβλημα για την Ευρωζώνη. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Η ανάπτυξή μας οδηγείται από την εσωτερική ζήτηση, από την κατανάλωση».


Τάχθηκε πάντως υπέρ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση πρότυπο διεθνούς διακυβέρνησης: «Σε καιρούς παγκοσμιοποίησης, χρειαζόμαστε διεθνή διακυβέρνηση και η ΕΕ, παρά τις αδυναμίες της, είναι ως τώρα το σημαντικότερο πρότυπο» τόνισε...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: