6.3.15

«Όχι» Γιούνκερ σε Τσίπρα ...

«Όχι» Γιούνκερ στο αίτημα Τσίπρα για άμεση και έκτακτη συνάντηση
...για άμεση και έκτακτη συνάντηση...
Την άρνηση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για άμεση και έκτακτη συνάντηση εισέπραξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την "Sueddeutsche Zeitung".

H γερμανική εφημερίδα  αποκαλύπτει...
πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε άμεσα έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με φόντο τις πιεστικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, χωρίς όμως το αίτημά του να γίνεται αποδεκτό. 

Το αίτημα αφορούσε συνάντηση την Παρασκευή, αλλά μετά την αρνητική απάντηση του Γιούνκερ, συμφωνήθηκε να εξεταστεί εκ νέου συνάντηση μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αίτημα για σύντομη, έκτακτη συνάντηση διατύπωσε ο Τσίπρας σε τηλεφωνική του συνομιλία την Πέμπτη με τον Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν απέρριψε το αίτημα επικαλούμενος το πρόγραμμά του και συμφωνήθηκε Τσίπρας και Γιούνκερ να περιμένουν το Eurogroup της Δευτέρας και έπειτα να συζητήσουν ξανά για ενδεχόμενη συνάντηση.

Η γερμανική εφημερίδα χαρακτηρίζει «ασυνήθιστη έκκληση βοήθειας» το φερόμενο αίτημα για συνάντηση, γράφοντας πως η Αθήνα «παλεύει μέρα με τη μέρα να αποτρέψει τη χρεοκοπία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: