20.3.15

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν εκβιάζονται»...

Το μήνυμα ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν εκβιάζονται, αλλά και ότι η Κομισιόν θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει Grexident, στέλνει ο Γερμανός Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ, την επομένη της μίνι διάσκεψης για την Ελλάδα.
Αναλυτικά, ο Γκ. Έτινγκερ χαρακτήρισε...
πρόοδο την ανανέωση της δέσμευσης της Ελλάδας να προσκομίσει κατάλογο μεταρρυθμίσεων και τόνισε ότι «είναι ευχάριστο, διότι οι Έλληνες βρίσκονται και πάλι σε πορεία».

Χρήματα και πριν το τέλος του μήνα

 Οι Έλληνες θα πρέπει να έχουν αντιληφθεί ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν εκβιάζονται, σημείωσε ο Γκ. Έτινγκερ μιλώντας το πρωί στο Γερμανικό Ραδιόφωνο και πρόσθεσε ότι αν υποβληθούν σοβαρές μεταρρυθμίσεις, «τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν πριν το τέλος του μήνα».

Ο Γερμανός Επίτροπος προειδοποίησε ότι αν αυτός ο κατάλογος μεταρρυθμίσεων δεν έλθει, «τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα», αλλά επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει τα πάντα προκειμένου να μην συμβεί ούτε σχεδιασμένη έξοδος, αλλά ούτε «ατύχημα» (Grexident).

Ο κ. Έτινγκερ δήλωσε καυστικά για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι «ίσως χρειαζόταν το "εγώ" του την επί ίσοις όροις νυχτερινή συνάντηση με τους αρχηγούς κυβερνήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: