20.3.15

Ολη η εγκύκλιος για τις οφειλές προς το Δημόσιο...

Διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν τη νέα ρύθμιση για την εξόφληση μέρους ή...
του συνόλου των οφειλών τους ως τις 27 Μαρτίου και να εξασφαλίσουν τη διαγραφή του συνόλου ή μέρους των προσαυξήσεων δίνει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο προβλέπονται ότι:

- Οποιαδήποτε εκούσια καταβολή οφειλής, που δεν έχει υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή δικαστικά επικυρωμένη συμφωνία απαλλάσσεται κατά ποσοστό 100% από τις προσαυξήσεις, τους τόκους του άρθρου 53 του Κ.Φ.Δ. και του άρθρου 6 του ΚΕΔΕ και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής του άρθρου 57 του ΚΦΔ και του άρθρου 6 του ΚΕΔΕ που την επιβαρύνουν.

- Η καταβολή δύναται να αφορά μέρος ή το σύνολο του χρέους του οφειλέτη.

- Η ανωτέρω δυνατότητα παρέχεται σε όλους τους φορολογούμενους με οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση για τις καταβολές που θα πραγματοποιήσουν από τις 20 έως και τις 27 Μαρτίου 2015.

- Η ίδια απαλλαγή παρέχεται και για την εκούσια εξόφληση από τις 20 έως και τις 27 Μαρτίου 2015 της υπολειπόμενης βασικής οφειλής που έχει υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, κατόπιν σχετικής αίτησης του οφειλέτη για απώλεια της ισχύουσας ανωτέρω ρύθμισης ή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής που του έχει χορηγηθεί προκειμένου να υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4320/2015.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: