20.3.15

Ρέντσι: Δυσαρεστήθηκε, αλλά δεν παρεξηγήθηκε με τον Τσίπρα...

tsiprasrentsi
Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την «πενταμερή» σύνοδο κορυφής –αυτή που τελείωσε χθες τα ξημερώματα ως… «οκταμερής»- ήταν εξαρχής κίνηση υψηλού ρίσκου και στο Μαξίμου το ήξεραν αυτό.
Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, πήρε το ρίσκο να...
ενοχλήσει τους ηγέτες άλλων χωρών προκειμένου να κάνει μία συζήτηση ουσίας με εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις στην Ευρωζώνη, κι ας κατηγορείτο για αναγνώριση «διευθυντηρίου» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Σε κάθε περίπτωση, μιας και χθες επήλθε ένας πρώτος συμβιβασμός, όλα πήγαν καλά κατά τα φαινόμενα. Όμως, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δεν έκρυψε, όπως έλεγαν συνεργάτες του χθες στους διαδρόμους των Βρυξελλών, την δυσφορία του για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει την «μίνι Σύνοδο».

«Η Ιταλία είναι η 3η δανείστρια χώρα της Ελλάδας και δεν θα έπρεπε να μείνει εκτός της Συνόδου», έλεγαν Ιταλοί διπλωμάτες, ενώ για το θέμα φέρεται να παραπονέθηκε και ο ίδιος ο Ρέντσι στον Αλέξη Τσίπρα, σε «πηγαδάκι» που είχαν πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής. Πάντως, ο Τσίπρας του απάντησε κάτι του στιλ «αφού βλέπεις τι γίνεται, έχω δυσκολίες» και ο Ιταλός έδωσε τόπο στην οργή. Πάντως, ένας άλλος πρωθυπουργός, του Βελγίου, επέλεξε να δημοσιοποιήσει την ενόχλησή του, δηλώνοντας ότι… «δεν είναι διακοσμητικός».

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: