14.3.15

Που είναι ο Πούτιν?...


BINTEO...
«O Βλαντιμίρ Πούτιν είναι εξαιρετικά απασχολημένος τις τελευταίες μέρες... Τη μία ημέρα πεθαίνει και την επομένη η...
σύντροφός του φέρνει στον κόσμο το παιδί του». Με αυτόν τον τρόπο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επανέλαβε την επίσημη διάψευση για τις κάθε είδους φήμες που κυκλοφόρησαν γύρω από την υγεία, αλλά και το πού βρίσκεται ο Ρώσος Πρόεδρος τα τελευταία 24ωρα.

Παρά τις επίμονες και επανειλημμένες διαψεύσεις, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πού ακριβώς βρίσκεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν, η τελευταία δημόσια εμφάνιση του οποίου έγινε στις 5 Μαρτίου.

Ολα ξεκίνησαν με τη ματαίωση της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου στην Αστάνα του Καζακστάν, για ανεξήγητο λόγο την Πέμπτη, με αποτέλεσμα κάποιοι να κάνουν λόγο για σοβαρό πρόβλημα υγείας. Λίγες ώρες αργότερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο διέψευδε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο επιμένοντας ότι ο Πούτιν εργάζεται πυρετωδώς και έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις.
Μάλιστα ρωσικό κανάλι μετέδωσε το πρωινό της Παρασκευής βίντεο από τη συνάντηση που φέρεται να είχε ο Ρώσος Πρόεδρος με τον Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου Βιατσεσλάβ Λεμπέντεφ. Δεν πέρασαν λίγες ώρες και κάποιοι μπλόγκερ υποστήριξαν ότι επρόκειτο για παλιότερη συνάντηση, επειδή στο γραφείο του Πούτιν διακρινόταν ένα ρολόϊ, το οποίο δεν υπάρχει πλέον σε αυτή τη θέση. Κάποιοι Ρώσοι μπλόγκερ στην Ουάσιγκτον έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν μέχρι και ότι έχει γίνει πραξικόπημα και ο Πούτιν έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Εν μέσω όλων αυτών των φημών, κυκλοφόρησε ξαφνικά η είδηση ότι ο Ρώσος πρόεδρος έγινε πατέρας και ότι συνόδευσε τη μητέρα του παιδιού του, πρώην ολυμπιονίκη Αλίνα Καμπάγιεβα στην Ελβετία, προκειμένου να γεννήσει. 

«Σκέφτομαι να απευθυνθώ σε όσους διαθέτουν χρήματα προκειμένου να διοργανώσουν έναν διαγωνισμό για την καλύτερη δημοσιογραφική φάρσα», είπε ειρωνικά ο Πεσκόφ σε δήλωση που έκανε στην ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes, διαψεύδοντας και αυτή τη φήμη.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Το 2012, παρατηρώντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν κούτσαινε κάποιοι δημοσιογράφοι υποστήριξαν ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη, κάποιοι άλλοι ότι το πρόβλημα υγείας ήταν πολύ σοβαρότερο. Ολα αυτά διαψεύστηκαν όταν ο Ρώσος Πρόεδρος εμφανίστηκε ξανά να κολυμπά και να παίζει χόκεϊ.

Όπως και να έχει, για τη Δευτέρα έχει προαναγγελθεί επίσημη συνάντηση του Πούτιν με τον Πρόεδρο του Κιργιστάν, στην Αγία Πετρούπολη, οπότε η αλήθεια θα λάμψει.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: