29.3.15

Βούτσης: «Πολλοί θα ήθελαν νέα μνημόνια...


 Θα τους απογοητεύσουμε...»...
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί επιστροφή στα Μνημόνια, ούτε ρυθμίσεις όπως η «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων, ούτε την κυριαρχία της λογικής που αξιώνει ισοπεδωτικές...
ιδιωτικοποιήσεις σε ολόκληρο το οικονομικό φάσμα. 
Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότηση, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο.
Ο κ. Βούτσης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι είναι εφικτή η επίτευξη ενός «έντιμου συμβιβασμού» με τους δανειστές. Ερωτηθείς για το timing της επίσκεψης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στο Πεκίνο  και του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Μόσχα, ο κ. Βούτσης είπε ότι η σύσφιξη των σχέσεων με χώρες της ομάδας των «Brics», δηλαδή τις λεγόμενες «αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις», μπορούν να βοηθήσουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, αλλά μόνον επικουρικά.

Η λύση μπορεί και πρέπει να δοθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε ο κ. Βούτσης, παρατηρώντας ότι η αγανάκτηση για τα Μνημόνια οδηγεί αρκετό κόσμο σε απλουστευτικές θεωρήσεις για τη θέση της χώρας στη διεθνή «σκακιέρα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: