15.3.15

Σταθάκης: Ανακριβές το δημοσίευμα του "ΒΗΜΑτος"...

... για δήθεν πάγωμα του ΕΣΠΑ...
Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, δημοσίευμα του "ΒΗΜΑτος", περί "παγώματος" του νέου ΕΣΠΑ.

«Το δημοσίευμα του Βήματος για δήθεν πάγωμα του ΕΣΠΑ δεν είναι μόνο ανακριβές, αλλά...
εντελώς εκτός θέματος», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.



Ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο flashnews.gr, επανέλαβε, πως,  "το δημοσίευμα είναι ατυχές, εκτός τόπου και χρόνου". Και πρόσθεσε, πως, "πριν δέκα ημέρες είχαν έρθει στην Ελλάδα ευρωπαίοι αξιωματούχοι που επιβλέπουν το ΕΣΠΑ και τα μηνύματα ήταν πολύ θετικά".
 Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας στην ερώτηση που του έγινε, αν υπάρχει οποιοσδήποτε κινδυνος, ή ενδεχόμενη μελλοντική απειλή για το ΕΣΠΑ, τόνισε στην ιστοσελίδα, πως, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Τι αναφέρει "Το ΒΗΜΑ"

Σύμφωνα με «Το Βήμα», οι κοινοτικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ατύπως την Αθήνα ότι «παγώνει» η πρόσβαση σε περίπου 25 δισ. ευρώ, επικαλούμενες την ανάγκη εξέτασης τεχνικών λεπτομερειών στη δομή και στη συγκρότηση των νέων διαχειριστικών αρχών του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, από την πρώτη εβδομάδα εκλογής της νέας κυβέρνησης άρχισαν να φτάνουν αρνητικά μηνύματα, τα οποία μετέδιδαν ότι οι αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν σε συστημική βάση τις οργανωτικές δομές του νέου ΕΣΠΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: