8.3.15

Καμμένος: Κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος...

Καμμένος: Κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος
Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πολιτικές λιτότητας που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ανεργία, δεν θα ακολουθήσει «εντολές που...
θα οδηγήσουν, με τη βαριά φορολόγηση, στη δήμευση της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας» και «δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε παρά μόνο ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος» έδωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι.

Ο κ. Καμμένος παράλληλα διαβεβαίωσε ότι «κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος» και τόνισε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για τις οικογένειες όλων, για «το μέλλον των παιδιών μας», για τις περιουσίες των Ελληνίδων και των Ελλήνων, και για να μπορέσει με μία καινούργια πολιτική να αλλάξει σελίδα.

«Διαπραγματευόμαστε, έχοντας αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε πολιτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στο χάος, την ελληνική οικογένεια στην εξαθλίωση» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας, διαβεβαίωσε - όπως είπε - το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ακόμη στα χέρια της την εξουσία, αναφερόμενος στις προτροπές πολιτών για ταχύτερη αποτελεσματικότητα.

«Σας διαβεβαιώνω ότι ακόμα δεν έχουμε αναλάβει την εξουσία, έχουμε πάρει την κυβέρνηση, αλλά εξουσία ακόμα δεν έχουμε παραλάβει. Ακόμα δεν έχουν αναλάβει αρμοδιότητες οι αναπληρωτές υπουργοί και οι υφυπουργοί, δεν έχουν οριστεί Γενικοί Γραμματείς, δεν έχουν αλλάξει οι διοικητές των Οργανισμών. Όμως, αυτά τα οποία έχουμε αποφασίσει, έχουν προχωρήσει σε επίπεδο Κοινοβουλίου. Η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Βουλής. Και βεβαίως είναι μια δέσμευση η οποία γίνεται πράξη. Δεν θα γίνει πράξη, γίνεται τώρα πράξη» είπε συγκεκριμένα ο κ.Καμμένος.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. είπε - παραπέμποντας και σε προεκλογικές δημοσκοπήσεις - ότι το κόμμα του δέχθηκε πρωτοφανή πόλεμο κατά την προεκλογική περίοδο. «Αντιμετωπίσαμε μία επίθεση η οποία τώρα πλέον εξηγείται από πού προέρχεται» είπε και πρόσθεσε ότι ο κύριος στόχος της επίθεσης ήταν να μην μπουν οι ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή, και να μην συνιστούν εκείνο τον πόλο που θα δημιουργούσε την κυβέρνηση, αμέσως, χωρίς συνεταίρους, «είτε μνημονιακά κόμματα είτε καλυμμένα μνημονιακά κόμματα».

Ανέφερε μάλιστα ένα εσωτερικό έγγραφο της Deutsche Bank, το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πριν από μία εβδομάδα στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής «το οποίο ουσιαστικά περιέγραφε τις πιέσεις που πρέπει να ασκηθούν προς όλα τα μέσα και αυτά ήταν ελληνικές τράπεζες, μέσα μαζικής ενημέρωσης που είχαν πάρει διαφημίσεις και πολιτικά κόμματα, προκειμένου να μην αποτελέσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τον πυλώνα συγκρότησης κυβέρνησης. Το κείμενο κατέληγε λέγοντας «εάν είναι να γίνει αντιμνημονιακή κυβέρνηση, ας γίνει, αλλά προς Θεού, να μην συμμετέχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Ο κ. Καμμένος επικαλέστηκε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, «όταν μας είπε ενώπιον του Κυβερνητικού Συμβουλίου ότι εκλήθη από τον Γερμανό πρέσβη, ο οποίος του υπέδειξε «εάν είναι να συνεργαστείτε αύριο, να μην συνεργαστείτε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά με οποιονδήποτε άλλο».

«Τι σημαίνει αυτό;» αναρωτήθηκε ο κ.Καμμένος και απάντησε:

«Σημαίνει ότι ο δικός μας ρόλος, αλλά και η δική μας υποχρέωση είναι αυτό το οποίο υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό, τηρήσαμε μέχρι σήμερα και θα τηρήσουμε μέχρι τέλους, ότι δηλαδή εμείς δεν γονατίζουμε, δεν προσκυνάμε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν παρεκκλίνουμε από τις ‘κόκκινες γραμμές’ μας, δεν εξαπατούμε τον ελληνικό λαό».

Ξεκαθάρισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα στηρίξουν την κυβέρνηση «που θα αλλάξει τα πράγματα, θα επαναφέρει την εθνική κυριαρχία στη χώρα’ και πρόσθεσε ότι αυτή η κυβέρνηση θα στέκεται όρθια απέναντι στους δανειστές και τους εταίρους.

Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε την κυβέρνηση και στην κοινωνία, διότι η κυβέρνηση δέχεται έναν τεράστιο πόλεμο. Έχουμε υποχρέωση από την στιγμή που είμαστε κυβερνητικοί εταίροι και από τη στιγμή που γίνονται σεβαστές οι ‘κόκκινες γραμμές’ μας, το κυβερνητικό έργο που αυτή την στιγμή έχει αποδοχή της τάξεως του 70% και του 80% του ελληνικού λαού να το στηρίξουμε και να δώσουμε να καταλάβουν σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες ότι εδώ δεν διαπραγματεύεται Τσίπρας - Καμμένος, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, η Ελλάδα διαπραγματεύεται, ο ελληνισμός διαπραγματεύεται, το έθνος διαπραγματεύεται» είπε ο κ.Καμμένος.

Κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος

Επισήμανε με έμφαση ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές για τις οποίες υπήρξε δέσμευση θα συσταθούν και δεν πρόκειται να μείνει κανείς ατιμώρητος, αλλά -όπως είπε- «για αυτό όμως, χρειάζεται η στήριξη του ελληνικού λαού. Αυτό φοβούνται. Το μόνο που φοβούνται είναι τη μία κοινή φωνή του ελληνικού λαού. Μην παρασυρθείτε ποτέ από την προπαγάνδα που προσπαθούν να κάνουν οι εναπομείναντες μνημονιακοί».

Στήριξε τις προσπάθειες του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ εξήρε την πολιτική του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, και είπε ότι στο πρώτο Eurogroup ο κ. Βαρουφάκης είχε απέναντί του 18.

«Ήταν μόνος του, με 18 απέναντί του, με εχθρική στάση, να τον απειλούν, να τον εκβιάζουν, όπως έκαναν και στους άλλους, αλλά οι άλλοι γονάτιζαν, "στα τέσσερα" που έλεγε ο κ .Σαμαράς. Και αυτός έμεινε όρθιος. Και έμεινε όρθια και η ελληνική κυβέρνηση. Και έμεινε όρθια η Ελλάδα. Και είπαμε το "όχι"» πρόσθεσε ο κ.Καμμένος, εκτιμώντας ότι αργά αλλά σταθερά αλλάζει το κλίμα στην Ευρώπη υπέρ της Ελλάδος.

Αναφερόμενος στο υπουργείο Άμυνας, είπε ότι ενεργοποίησε την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων που υπήρχε μέσα στη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών για «υποθέσεις για τις οποίες θα έπρεπε να είχαν προφυλακίσει αρκετούς πολιτικούς, αλλά και μη πολιτικούς εδώ και αρκετά χρόνια και να είχαν οδηγήσει σε αποζημίωση το ελληνικό δημόσιο, παρέμεναν στα συρτάρια. Όλες αυτές οι υποθέσεις είναι πλέον στη Δικαιοσύνη και από τη Βουλή θα προχωρήσουν Εξεταστικές Επιτροπές».

«Δεν πρόκειται να μείνει κανείς ατιμώρητος και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε τίποτα» ξεκαθάρισε ο κ.Καμμένος.

Για το μεταναστευτικό είπε ότι η πρόσφατη επιστολή ανώτατου αστυνομικού που αποστρατεύτηκε, γράφτηκε για να δημιουργηθεί ρήγμα στην κυβέρνηση, μεταξύ ΑΝ.ΕΛ. και ΣΥΡΙΖΑ, και είπε ότι αυτή τη στιγμή αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι αυτό που περιέγραψε με δήλωσή του χθες ο υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς, «όταν είπε ότι "εάν θέλετε να ρίξετε την Ελλάδα, να ξέρετε ότι πλέον θα γίνει κατευθείαν πύλη εισόδου τζιχαντιστών", Δηλαδή, εάν πάνε να χτυπήσουν την Ελλάδα, να ξέρουν ότι εμείς αύριο το πρωί αναστέλλουμε τη συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ, παίρνουν οι μετανάστες τα χαρτιά τους και την ταυτότητα τους και πάνε στο Βερολίνο. Μεταξύ αυτών των μεταναστών, εάν υπάρχουν και κάποιοι που έχουν περάσει και για τους οποίους δεν έχει ελεγχθεί αν βρίσκονται στο πλευρό του ISIS, θα είναι ευθύνη της Ευρώπης που θα έχει αποφασίσει να χτυπήσει την Ελλάδα. Αυτή είναι η πολιτική την οποία ασκεί η σημερινή κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: