10.3.15

«Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τα δάνεια στην Ελλάδα»...


Σάλος στη Γερμανία για τη δήλωση Βαρουφάκη (BINTEO)...
Σάλο έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οι δηλώσεις που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έκανε κατά τη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε από τη...
γερμανική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο κ. Βαρουφάκης περιέγραψε την Ελλάδα ως την πιο χρεοκοπημένη χώρα στον κόσμο, ενώ είπε ακόμη πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν καλά από την αρχή πως η Αθήνα δεν θα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει τα δάνειά της.

Τα παραπάνω σχόλια προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία με τα ΜΜΕ της χώρας να κάνουν συνεχείς αναφορές στις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΟΙΚ στο ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε χθες, την ίδια ημέρα όπου το ελληνικό ζήτημα βρέθηκε στο τραπέζι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

«Εξυπνοι άνθρωποι σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Βερολίνο γνώριζαν ήδη από το Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα εξοφλούσε ποτέ τα χρέη της. Ωστόσο, ενήργησαν σαν να μην ήταν η Ελλάδα μια χρεοκοπημένη χώρα, αλλά σαν να είχε απλά ένα πρόβλημα ρευστότητας», ανέφερε  ο Βαρουφάκης στο ντοκιμαντέρ.

«Σε αυτή την κατάσταση, το να δώσεις στο πιο χρεοκοπημένο κράτος την μεγαλύτερη πίστωση στην ιστορία, όπως οι τριτοκλασσάτοι διεφθαρμένοι τραπεζικοί, ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», είπε ακόμη ο Έλληνας υπουργός σύμφωνα με την γερμανική μετάφραση των σχολίων του.
Οι αντιδράσεις για τα σχόλια Βαρουφάκη στη Γερμανία ήταν έντονες με την εφημερίδα «Bild» να σχολιάζει πως «Ο Βαρουφάκης είναι ανυπόφορος».

Ο συντάκτης της γερμανικής εφημερίδας παραθέτει τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και τονίζει: «Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε, ωστόσο, δεν έχει επαρκές ρευστό. Αυτό το ήξερε ο Γ. Βαρουφάκης , αυτή ήταν και η λογική της εφημερίδας μας».

Μάλιστα, καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να μη δώσουν άλλα χρήματα στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση «συμπεριφέρεται σαν όλοι να πρέπει να χορέψουν στο ρυθμό της» και υπογραμμίζοντας πως πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την «τρέλα» και πως η Ευρώπη «πρέπει να πάψει να μοιάζει τόσο χαζή».

Σημειώνεται, πάντως, πως το Reuters διευκρινίζει ότι δεν είναι σαφές το πότε μαγνητοσκοπήθηκε η εκπομπή.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: