6.3.15

Σερβία: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα...



... έμειναν 30.000 νοικοκυριά, από τις χιονοπτώσεις...
Σοβαρές βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις που πλήττουν από προχθές περιοχές της Σερβίας. Σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως στο δυτικό τμήμα, οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι...
σε  κατάσταση ετοιμότητας για να αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.
Συνολικά 30.000 καταναλωτές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην περιφέρεια Ζλάτιμπορ, λόγω βλαβών σε γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Στον δήμο Πριέπολιε, 7.500 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και στη Μπάινα Μπάστα εκτός δικτύου είναι 5.500 καταναλωτές.
Μεγάλες ποσότητες χιονιού έπεσαν σε γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος που τροφοδοτούν υποσταθμούς και συνεργεία της επιχείρησης διανομής ηλεκτρικής ενέργειας προσπαθούν να προσεγγίσουν τις περιοχές και να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.
Έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν την περιοχή του δήμου Σάμπατς, όπου υπερχείλισαν χείμαρροι και κρίθηκε χθες αναγκαία η απομάκρυνση 27 κατοίκων από την κωμόπολη Κοτσέλιεβα.
Στην περιοχή Μπάνια Μπάντανια υπερχείλισε ο ποταμός Τσέρνιτσα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 30 κτίρια και στον δρόμο Σάμπατς - Ζάβλακα διακόπηκε η κυκλοφορία επειδή κατέρρευσε γέφυρα.
Ο επικεφαλής του Τομέα Εκτάκτων Καταστάσεων του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας, Πρέντραγκ Μάριτς δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλονται οι κάτοικοι, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.
"Σήμερα, η κατάσταση είναι καλύτερη από χθες, αλλά έως το Σάββατο θα είμαστε πλήρη ετοιμότητα. Παραμένουμε σε εγρήγορση" είπε ο κ. Μάριτς, τονίζοντας ότι οι αρμόδιοι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης δείχνουν περισσότερη υπευθυνότητα και προληπτικά καθαρίζουν τα κανάλια.
Από τις χιονοπτώσεις δημιουργήθηκαν προβλήματα και στη σιδηροδρομική συγκοινωνία, σε τρία τμήματα της γραμμής Βελιγράδι - Μπαρ.
Η διεθνής αμαξοστοιχία που ξεκίνησε, χθες το βράδυ, από το Βελιγράδι με προορισμό το Μπαρ του Μαυροβουνίου καθυστέρησε περίπου έξι ώρες στην περιοχή της Πόζεγκα, ενώ με μεγάλες καθυστερήσεις πραγματοποιήθηκαν τοπικά δρομολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: